Sayın Başkan yalnız değilsin!

25.02.2020 - 14:11 | Son Güncellenme: 25.02.2020 - 11:17

Ajansspor yazarı Aygün Özipek, son derbi mağlubiyetiyle birlikte eleştiri oklarının hedefi haline gelen Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'la ilgili bir yazı kaleme aldı.

Sayın Başkan yalnız değilsin!

Evet son dönemlerde hep saha dışını konuştuk, evet hakem hataları Fenerbahçe’yi çok yaktı, evet Fenerbahçe’nin başarılı olmasını istemeyen ciddi bir kesim var…

Ama Sayın Başkan Ali Koç, Camia içinden Fenerbahçe’de kimse sizi yalnız bırakmaz, kimse sizi satmaz, kimse sizi çıktığınız bu zorlu yolculukta arkanızdan vurmaz, vurmaya çalışmaz. Vurmaya çalışanlar olursa da onlara gereken dersi verir..

Evet, Fenerbahçe hem yazılı hem de görsel medyada eski gücünden çok uzak kaldı. Evet, Fenerbahçe’nin haklı olduğu konularda fikirlerini söylemeye çalışanlar kendilerini kapı önünde bulmaya başladığı bir dönem içindeyiz.

Ama, 621 milyon dolar bir borçla kulübü teslim aldığınızı, mali anlamda 1 senede kulübün borcunu 1 milyar TL düşürerek kulübü iflastan kurtardığınızı kimse unutmaz…

Cebinizden kulübe 50 milyon dolar hibe verdiniz, kendi şirketleriniz olan Beko, Aygaz, Avis başta olmak üzere birçok firmanızla futbol takımı başta olmak üzere bütün amatör şubelere sponsor olarak dünyada görülmemiş bir fedakarlık yaptınız.

Yaptığınız hatalarınız var mı? Evet var.

Ama kimse Fenerbahçe kulübü başkanına hakaret edemez ve küfür edemez. Herkes o makamda oturan kişiye saygı duymak zorundadır. İsimler değişir ama makamda bulunan Başkan saygıyı her zaman hak eder.

Fenerbahçe’yi sadece ama sadece Fenerbahçeliler destekler. O yüzden camia içinde barış mutlaka sağlanmalıdır. Sayın Başkan Ali Koç’tan beklentim bir Başkan olarak camianın akil adamları ile oturup konuşması ve bir yol haritası çizmesidir.

Evet Sayın Başkan, maçlar kazanılabilir kaybedilebilir ama bir Kulüp başkanı sakin olmalıdır. Bir kulüp Başkanı şeref tribününden kendisine hakaret eden taraftarın üzerine atlamamalıdır. Küfrü tasvip etmiyorum ama yapılan hareket bir kulüp Başkanına yakışmamıştır. Bu hangi kulübün Başkanı olursa olsun aynı yorumu yazarım ki hele 25 milyonun üstünde taraftarı olan ve taraftarın büyük desteği ile gelen Başkan Ali Koç’a bu olay hiç ama hiç yakışmamıştır. Zaten Başkan da gerekeni yapacak ve en kısa zamanda bu konu ile ilgili açıklamalar yapacaktır.

Sayın Başkan siz yalnız değilsiniz. Sizin arkanızda 25 milyonun üstünde Fenerbahçe taraftarı bulunmaktadır. Evet transferlerde hata yaptınız, hoca tercihlerinizde hatalar yaptınız, Comolli tercihinde hata yaptınız ama bence en büyük hatanız Tek Başına mücadele etme davranışınızdır. Yönetim içinde çok yalnızsınız. Bütün konularla tek başınıza ilgileniyorsunuz ki bu çok yanlış bir durum. Yapmanız gereken Olağanüstü kongre kararı alarak yönetim içinde elinizi güçlendirecek isimler ile yolunuza devam etmenizdir.  Camia içinden sizin yanınıza hem maddi, hem de manevi olarak yer alacak, gerektiği zaman masaya yumruk atacak birçok akil ismi yönetim içine almalısınız.  

Sayın Başkan tekrar söylüyorum yalnız değilsiniz ve kimse sizi bu yolda yalnız bırakmaz.

Aygün ÖZİPEK

Senin için hazırladığımız haberler