Satvet Koşusu'nda kazanan Rüzgardahan Oldu

05.02.2023 - 18:55 | Son Güncellenme: 05.02.2023 - 18:57

4 yaşlı safkan Arap atlarının katılım gösterdiği Satvet Koşusu'nu Tuğban İzzet Aksoy'un sahibi olduğu Rüzgardahan kazanmayı başardı. İşte detaylar...

Satvet Koşusu'nda kazanan Rüzgardahan Oldu

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Jokey Kulübü'nden (TJK) yapılan açıklamaya göre, 4 yaşlı safkan Arap atlarının katılım gösterdiği Satvet Koşusu'nu Tuğban İzzet Aksoy'un sahibi olduğu Rüzgardahan kazandı.

TJK'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"4 yaşlı safkan Arap atlarının katılım gösterdiği yarış, 1400 metre mesafe üzerinden kum pistte koşuldu.

Kazanan Rüzgardahan oldu

2023 yılı Satvet Koşusu'nu, Tuğban İzzet Aksoy'un sahibi olduğu Rüzgardahan (Yakupbey - Çığırtkan / Halid) jokeyi Kadir Tokaçoğlu idaresinde 1.35.76'lık dereceyle kazandı. Anadolu Tarım İşletmeleri yetiştirmesi, Alper Tepebaşı'nın antrene ettiği kır erkek safkan sergilediği performansla kariyerinin ilk Grup koşu zaferini elde etmeyi başarırken, üst üste üçüncü, toplamda ise dördüncü galibiyetini kaydetti.

Halim Ağa 2. oldu

İzmir'de günün tek Grup yarışına jokeyi Özcan Yıldırım ile katılan Halim Ağa (Canberktay - Başağım / Turbo) tabelanın ikinci basamağında kendisine yer bulurken, Bozarslan (Özgünhan - Budinkızı / Hisarhan) Halis Karataş idaresinde üçüncülük elde etti. Jokeyi Muhammed Mir Bilgin ile start alan Büyük Tınas (Joker - Tigin / Vural) pistten dördüncü olarak ayrılırken, Çağdaş Alaçat (Joker - Ruhşat / Tamerinoğlu) Gökhan Gökçe idaresinde mücadeleyi beşinci tamamladı. Yarışta farklar ise 2 Boy - 1 Boy - 3 Boy - 5 Boy şeklinde oluştu.

Koşunun ardından düzenlenen törende kazanan safkanın sahibi adına İzmir Hipodrom Müdürü Cenk İşkara'ya kupasını Kulübümüz Asli Üyesi Dr. Aslan Savaşan takdim etti.

SATVET Hakkında (1968-1998) (Akbatur-Kemiyetülırak.4/Tarzan)

19 Nisan 1968 tarihinde doğan Satvet’in babası Akbatur, annesi ise Kemiyetülırak.4’tür. Yarış hayatında önemli başarılara imza atan Arap safkan Satvet, 1972 ve 1973 yıllarında G1 Tarım ve Orman Bakanlığı Koşuları’ndan galibiyetle ayrılmıştır. Hara hayatında da birçok Grup 1 koşu galibi temsilciler veren Satvet’in başarılı yavruları arasında G1 Tarım ve Orman Bakanlığı Koşusu’nu 4 kez kazanan Albatur, aynı koşuyu 2 kez birincilikle tamamlayan Umut.2, Hatay Koşusu galibi Tulhak ve TBMM Koşusu galibi Aknasip bulunmaktadır. Grup koşu galibi temsilcileri ise Akçapınar, Barbaros.6, Gündoğdu, Kaplan.7, Kafkas, Özüşan ve Tulpar’dır. Kısrak babası olarak Grup 1 kazanan temsilcileri ise Volga.2, Sarar ve Tırpan’dır."

Senin için hazırladığımız haberler