Rusya Futbol Birliği Etik Kurulu’dan Yusuf Yazıcı tanıtım videosu kararı

28.01.2022 - 02:33 | Son Güncellenme: 28.01.2022 - 09:39

CSKA Moskova'nın Yusuf Yazıcı'yı tanıtım videosunda büyük bir skandala imza atılmıştı. Rusya Futbol Birliği Etik Kurulu’dan video ilgili karar çıktı. İşte detaylar...

Rusya Futbol Birliği Etik Kurulu’dan Yusuf Yazıcı tanıtım videosu kararı

Rus ekibinin Yusuf Yazıcı'nın transferini duyurduğu videoda "Merhaba Yusuf, seni bekliyoruz neredesin? Sözleşme imzalamaya hazırız. Yusuf burası Rusya! Burada çok Natasha var!" ifadelerini kullanılmış, gelen tepkiler CSKA'yı karıştırmıştı. 

Rusya Futbol Birliği Etik Kurulu kararını açıkladı

Büyük tepki çeken videoyla ilgili Rusya Futbol Birliği Etik Kurulu (RFU) kararını verdi. RFU'dan yapılan açıklamada, videoyla ilgili herhangi bir şikayette bulunulmadığı ve bu nedenle de konunun dikkate alınmayacağı ifade edildi.  

Başkan "aptalca bir video" demişti

Rusya Futbol Federasyonu Etik Kurulu Başkanı Andreev videonun yayınlanmasının ardından yaptığı açıklamada, "Aptalca bir video! Kadınlarımız hakkında saldırgan bir paylaşım. Böyle şaka mı olur? Etik kurulumuz bu durumu değerlendirecek." sözleriyle tepki göstermişti.

 

Neler yaşanmıştı?

Lille forması giyen Yusuf Yazıcı'yı satın alma opsiyonuyla sezon sonuna kadar kiralayan CSKA Moskova milli futbolcunun transfer tanıtım videosunda "Yusuf, burası Rusya! Burada birçok Natasha var! mesajına Yusuf Yazıcı'nın "5 dakikaya oradayım" dediği yer alıyordu. Klibi sosyal medya hesabından yayınlayan CSKA, gelen tepkilerin ardından videoyu sildi. 

Kadınlardan ve Yusuf'tan özür diliyoruz

Tepkilerin ardından konuşan CSKA Moskova'nın resmi sosyal medya hesabından, CSKA TV Genel Yayın Yönetmeni Katerina Kirilcheva'nın imzasıyla Türkçe ve İngilizce açıklama yayınlanırken şu ifadelere yer verildi: 

 

"Takımımıza yeni katılan oyuncumuz Yusuf Yazıcı'nın transfer haberini duyurduğumuz video ile ilgili pişmanlığımı paylaşmak istiyorum. Farklı bir senaryo üzerinden hareket etmeyi planlarken, oyuncuyla fiziki olarak çekim yapamadığımız için bir alternatif fikir üretmem gerekti. Zaman darlığı dolayısıyla oluşturduğum ve sonrasında uyguladığım fikrin son derece yakışıksız ve kaba olduğunu kabul ediyorum. Kısa süre içerisinde sosyal medya hesaplarımızdan kaldırılan bu paylaşım dolayısıyla kırdığım tüm kadınlardan, taraftarlarımızdan ve özellikle içerikten habersiz olan Yusuf Yazıcı'dan özür dilerim"

Videoyu hazırlayan ekibin görevine son verildi

CSKA'nın Halkla İlişkiler Direktörü Serguei Aksenov tarafından yapılan açıklamada, yapılan hatanın kabul edilemez olduğu vurgulanarak, "Videoda payı olan herkes kulüpten uzaklaştırıldı. Olanlar kabul edilemez, çok özür diliyoruz." açıklamasını yaptı.

Yusuf Yazıcı CSKA'da ilk maçına çıktı

Lille’den kiralık olarak Rus ekibi CSKA Moskova’ya transfer olan Yusuf Yazıcı yeni takımıyla hazırlık karşılaşmasında görev aldı. CSKA Moskova'nın Lüksemburg ekibi Dudelange'ye 1-0 yenildiği maçta milli futbolcu ilk 45 dakika görev aldı.

Yusuf Yazıcı: İlk maç için her şey yolunda gitti

Hazırlık maçı sonrası açıklamalarda bulunan Yusuf Yazıcı şu anda tam olarak hazır olmadığını belirtirken, "İlk maç için her şey yolunda gitti, yeni takım arkadaşlarımla birlikte her gün antrenman kampında çalışıyoruz, kondisyonumuzu iyileştiriyoruz." ifadelerini kullandı.

 

"Futbolun dili dünyanın her yerde aynı"

Yusuf Yazıcı, sahada takım arkadaşlarıyla anlaşabilmenin kolay olup olmadığı sorusuna ise "Farklı diller konuşuyoruz ama futbolun dili dünyanın her yerinde aynı. Herhangi bir sorun yaşamadım, arkadaşlar bana yardım etti." şeklinde cevap verdi.

Senin için hazırladığımız haberler