Şaşırtan istatistik! Emre gitti, şampiyonluk geldi!

20.07.2020 - 11:24 | Son Güncellenme: 20.07.2020 - 12:25

Şaşırtan istatistik! Emre gitti, şampiyonluk geldi!

DETAY HABER-AJANSSPOR

Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu'nun, sezon sonunda sarı-lacivertli takımdan ayrılmasına ve sportif direktör olarak futbola hizmet etmeye devam etmesine kesin gözüyle bakılıyor. Emre Belözoğlu ile ilgili bir istatistik ise dikkat çekti. Enteresan istatistiğe spor yazarı ve yorumcusu Ahmet Çakar'dan da bir yorum geldi.

Emre, 4 farklı 10 yılda rekor kırmıştı

Sarı-lacivertli takımın Gençlerbirliği ile deplasmanda oynadığı maçta takımının tek golünü atan 1980 doğum Emre Belözoğlu böylece kırılması güç bir rekora imza atmıştı. Emre Belözoğlu dört farklı 10 yılda yani; 1990'lar, 2000'ler, 2010'lar ve 2020'lerde Süper Lig'de gol atan ilk oyuncu oldu.

Pozitif istatistik sonrası, negatif bir istatistik ortaya çıktı

Bu pozitif istatistiğin ardından bir de negatif bir istatistik gündeme geldi. Emre Belözoğlu'nun ayrıldığından sonra bazı takımların şampiyonluk yaşaması ilgi çekti.

Emre ayrıldı, daha sonra şampiyon oldular

2001 yılında Emre Belözoğlu Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra sarı-kırmızılılar şampiyon oldu. 2005'te Inter ekibinden ayrıldıktan sonra Inter, 15 yıl sonra mutlu sona ulaştı.

2013 yılında İspanyol ekibi Atletico Madrid'den ayrıldıktan sonra La Liga'da Atletico ipi göğüsledi. Belözoğlu son olarak ise 20109 yılında Medipol Başakşehir'den ayrıldı ve Başakşehir tarihindeki ilk şampiyonluğunu elde etti. 

Ahmet Çakar: "Emre ayrılınca Fenerbahçe şampiyon olacak"

Öte yandan spor yazarı ve Beyaz TV yorumcusu Ahmet Çakar, bu ilginç istatistik hakkındaki fikrini açıkladı. Çakar, "Emre Belözoğlu'nun ayrıldığı takım seneye şampiyon oluyor. Emre Belözoğlu, Fenerbahçe'den bugün ayrılırsa istatistiklere göre Fenerbahçe seneye şampiyon olacak demektir. İstatistik yalan söylemez" ifadeerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler