Sarıyer efsanesi Maral Öztekin hayatını kaybetti

16.08.2022 - 12:10 | Son Güncellenme: 16.08.2022 - 13:46

Sarıyer Futbol Kulübü'nün efsane yöneticisi, Beşiktaş'ın eski genel müdürü ve divan kurulu üyesi Maral Öztekin hayatını kaybetti. Detaylar haberimizde...

Sarıyer efsanesi Maral Öztekin hayatını kaybetti

Sarıyer Futbol Kulübü'nün 6 dönem genel sekreterliğini yapan, Rıdvan Dilmen, Sercan Görgülü ve Erdal Keser'li efsane kadroyu kuran, 'Beyaz Martı' sembolünü yaratıcısı Maral Öztekin hayata veda etti. 

Cenazesi yarın

Beşiktaş Divan Kurulu üyesi olan ve siyah beyazlı kulüpte genel müdürlük görevi de yapmış olan Maral Öztekin'in cenazesi 16 Ağustos 2022 Salı günü (yarın) öğle namazını müteakip Teşvikiye Camiinden kaldırılacak.

Beyaz Martı'nın yaratıcısı

1094 yılında yöneticiliğe başladığı Sarıyer'de 6 dönemlik genel sekreter görevinde futbol tarihine geçen Sarıyer kadrosunu kuran isim oldu. 1986 yılındaki sezon açılışı konuşmasında "Fener’in Kanaryası, BJK'nin Kartalı, GS'nin Aslanı var. Bizim niçin olmasın. Bizim de 'Beyaz Martı' olsun." diyerek Sarıyer’in sembolünü yarattı. 

Tribüne seyirci çekmek için yeni yöntemler denedi

Gazetecilerle kurduğu dostluk sayesinde Sarıyer’in basında daha fazla yer almasını sağlayan Öztekin, tribüne seyirci çekmek için taraftarlara radyo, buzdolabı gibi ürünler dağıttı.

 

Maral Öztekin, Türk Emniyet Teşkilatı Yetimleri Eğitim Vakfı (TEYEV) ve Elektronik Cihazlar İmalatçıları Derneği (ECİD) başkanlığını yaptı. 

Senin için hazırladığımız haberler