Saran, 'Özel' Sporculara yardıma devam ediyor!

07.05.2016 - 14:06 | Son Güncellenme: 08.05.2016 - 13:24

Türkiye çapında tanınan iş insanı Sadettin Saran, özel sporculara yardım etmeye devam ediyor. Saran son olarak sporcu ve ailelerle buluştu.

Sadettin Saran ve Sinan Akçıl özel sporcularla Fethiye-Ölüdeniz’de bir araya geldi. Sadettin Saran, ölene kadar Özel Sporcuların “Sadettin Ağabeyleri” olacağını söyledi.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Açık Deniz Yüzme Şampiyonası, Saran Group’un katkılarıyla ilk kez 6-8 Mayıs tarihleri arasında Fethiye-Ölüdeniz’de düzenlendi. Farklı yaş gruplarından 9’u bayan 32 sporcunun katıldığı şampiyona öncesinde  sırasında Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran ile birlikte ünlü sanatçı Sinan Akçıl da özel sporcularla bir araya gelerek onlara moral verdiler.

Ülkemizde yaşayan down sendromlu, otizmli ve zihinsel engelli sporcuların yanı sıra Estonya’dan da bir sporcunun misafir olarak katıldığı Özel Sporcular Spor Federasyonu Açık Deniz Yüzme Şampiyonası, Saran Group’un katkılarıyla ilk defa Fethiye - Ölüdeniz’de gerçekleştirildi.

Yarışlar öncesi düzenlenen açılış törenine Muğla Valisi Amir Çiçek, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye İl Jandarma Alay Komutanı Yavuz Özfidan, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın ve Asbaşkan Aydın Koç, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi, Muğla Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz ve Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran ile sanatçı Sinan Akçıl katıldı.  

Otistik Erkeklerde; 16-21 Yaş Grubu’nda Mert Aslan  22 Yaş grubunda Muhammer Can Demirci birinci olurken Down Sendromlu Kadınlarda; 16-21 Yaş grubunda F.Ferda Şevval Demir,  22 Yaş grubunda Fatma Çağla Demir birinci oldu.

Sadettin Saran sporcularla birlikte yüzdü

Turnuvanın açılışında Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran ve Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi sporcularla birlikte Ölüdeniz’de yüzdü. Sadettin Saran, şampiyonayla ilgili görüşlerini şu şekilde dile getirdi: “Saran Group olarak her fırsatta özel sporcu kardeşlerimizle bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz. Bu konuda farkındalık yaratmak ve örnek olmayı amaçlıyoruz. Onlar, spor yaparak ‘ben yaptım, siz de yapabilirsiniz’ mesajı veriyorlar. Biz de onların bu çabasını alkışlıyor ve Türkiye Açık Deniz Yüzme Şampiyonası gibi organizasyonlara destek oluyoruz. Ayrıca Saran Group, buradaki yüzen kardeşlerimiz gibi bireyleri bünyesinde istihdam ediyor, onların profesyonel iş yaşamına dahil olmalarını ve şirketimize değer katmalarını sağlıyor. Örneğin bugün burada bizlerle olan Deniz Özkan kardeşimiz, dört yıldan bu yana bizimle birlikte çalışıyor. Bu güzel organizasyonu hayata geçirdikleri için Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın nezdinde tüm yetkilileri ve gönüllüleri kutlarım. Bu önemli şampiyona için İstanbul’dan gelerek özel sporcularımızla birlikte olan sanatçı arkadaşımız Sinan Akçıl’a da şahsım adına teşekkür ederim. Bundan sonra da bu tarz değerli etkinliklerin düzenlenmesi için gayret göstereceğiz. ” Sadettin Saran, ölene kadar Özel Sporcuların “Sadettin Ağabeyleri” olacağını söyledi.

Sinan Akçıl, sporcular ve ailelerle bir araya geldi

Federasyon tarafından Açık Deniz Yüzme Şampiyonası’nda başarıyla mücadele eden özel sporcular arasından seçilen sporcular, şampiyonada 1.200 metre erkekler ve 600 metre kadınlar olmak üzere iki kategoride yarıştılar. Özel sporcuları şampiyona boyunca yalnız bırakmayan Sinan Akçıl, sporcuların ve ailelerinin keyifli zaman geçirmesine katkıda bulundu.

Böylesine önemli bir organizasyonu yerinde takip ettikleri için çok mutlu olduğunu dile getiren Akçıl, özel bireylerin toplumsal entegrasyonuyla ilgili tüm çalışmalara gönülden destek verdiklerini belirtirken kendisini davet eden Sadettin Saran’a da teşekkür etti.

Yüzerek İstanbul Boğazı’nı geçen Caner Ekin de yarıştı

İstanbul Boğazı’nı yüzerek geçmeyi başaran Caner Ekin, Avrupa şampiyonu yüzücümüz Mehmet Fatih Karahan ve Türkiye Yüzme Şampiyonu Sunay Demet Arat gibi başarılı sporcuların da katıldığı şampiyonada, sporcular kendileri gibi olan bireylere, “sen de yapabilirsin” mesajını verdiler.

“Amaç özel bireylere başarma duygusu aşılayabilmek”

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın ise yaptığı açıklamada düşüncelerini şu şekilde dile getirdi: “Türkiye Açık Deniz Yüzme Şampiyonası, imkan verildiğinde özel bireylerin başaramayacakları hiçbir şey olmadığına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için gerçekleştirildi. Burada yarışan sporcular, ‘ben yapabiliyorsam, siz de yapabilirsiniz’ düşüncesini herkese aşılamış oldular. Böylesine önemli bir sportif etkinliğin gerçekleşmesi için gayret gösteren herkese teşekkür ederim. Fethiye halkı da şampiyona sırasında gösterdiği misafirperverlikle, hem bizi hem de sporcularımızı çok mutlu etti. Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu olarak bu gibi önemli etkinliklere imza atmaya ve özel sporcularımızı topluma kazandırmaya devam edeceğiz.”

Eylül ayında uluslararası seviyede düzenlenecek

Özel bireylere imkan verildiğinde hayatın kıyısında ve köşesinde değil, tam ortasında yer alabildiklerini kanıtlama hedefiyle organize edilen Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Açık Deniz Yüzme Şampiyonası, Eylül ayında yabancı sporcuların da yüksek sayıdaki katılımıyla bu kez uluslararası seviyede düzenlenecek. 

Senin için hazırladığımız haberler