Saran Group İle TOÇEV Depremzede Çocuklara Fon Kuracak

10.02.2023 - 14:21 | Son Güncellenme: 10.02.2023 - 15:13

Saran Group ve TOÇEV, depremzede çocuklara maddi yardım fonu oluşturmak için, işbirliğine gitti. İki kurum yardımseverleri, destek vermeye çağırdı...

Saran Group İle TOÇEV Depremzede Çocuklara Fon Kuracak

AJANSSPOR-HABER

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. 10 ilimizde binlerce vatandaşımızın ölümüne ve yaralanmasına neden olan asrın en ağır depreminin yaralarını sarmak için, tüm ülke ilk saatlerden itibaren harekete geçti. Hem bireysel hem kurumsal olarak, yedinen yetmişe herkes depremzedeler için seferber oldu. Gıdadan giysilere, ısıtıcılardan oksijen tüplerine kadar, ne lazımsa, insanlarımız el ele vererek ihtiyaçları tedarik etme yarışına girdi.

Saran Group ile TOÇEV işbirliğine gitti

Savaşlarda olduğu gibi deprem gibi büyük afetlerde de  en büyük yarayı ne yazık ki geleceğimiz olan çocuklarımız alıyor. Ülkeyi sarsan depremin ilk anından itibaren olanaklarını bölge için seferber eden Saran Group, depremzede çocuklarımız için de Tuvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) ile önemli bir işbirliğine gitti. Saran Group, TOÇEV ile birlikte bir fon oluşturulduğunu duyurdu.

Çocuklara maddi manevi destek

Saran Group'tan yapılana açıklamada, "Bugüne kadar 7 milyon çocuğumuzun hayatına dokunan TOÇEV ile yaşanan afet sonrasında çocuklarımızın geleceğini garanti almak için bir fon oluşturduk. Fonda toplanan meblağ ile depremden sonraki sürecin rahat atlatılabilmesi için gerekli olan gıda-temel ihtiyaç ve gerekirse ev taşınması gibi sorunlara çözüm oluşturacak ve çocuklar eğitime başlayacak döneme geldiklerinde acil eğitim materyallerine tekrar kavuşmaları sağlanacak. Depreme maruz kalan çocuklar ile ailelerine afet sonrası psikolojik ilk yardım ve travma sonrası müdahale alanlarında destek olunacak. Bu fondan sadece depremden etkilenen bölgelerdeki çocuklarımız ve aileleri faydalanacak" denildi.

Bağışlar için TOÇEV'in sayfasına girin

İlk olarak Saran Group'un yapacağı bağışla açılacak olan fon için tüm yardımseverlere de çağrı yapıldı: "Fon, sizlerin, arkadaşlarımızın aracılığı ile ulaşacağımız, ikna edeceğimiz kişiler, iç ve dış iş ortaklarımızın katkıları ile büyüyecek. Bölgede yaşayan mevcut TOÇEV’li çocukların deprem sonrası sağlıklı bireyler olması için destek olacağız ve daha da önemlisi sisteme yeni ihtiyaç sahibi çocuklar eklenmesini sağlayacağız. Yapmanız gereken tek şey aşağıdaki hesap numaralarına bağışta bulunulması ve bağış için davette bulunmak."
Yardımseverler bağışılarını TOÇEV'in internet sitesindeki bu linkte yer alan bölümden gerçekleştirebilirler:

https://www.tocev.org.tr/bagis/

 

5 çocuktan 7 milyon çocuğa uzanan öykü

1994 yılında İstanbul'da 5 çocuğun eğitim hayatını değiştirmek amacıyla, Ebru Uygun başkanlığında kurulan TOÇEV, 1998 yılında Tunceli'de yaptığ etkinlikle birlikte tüm Türkiye'ye açılmaya başladı. "Okumak her çocuğun hakkıdır" sloganıyla 29 yıllık süreçte onlarca projeye imza atan TOÇEV, 7 milyonu aşkın çocuğun hayatına dokundu.

 

29 yılda TOÇEV sayısız projeye imza attı

"Okula Devam", "Parmaklıklar Ardında Bir Sanat Terapisi Deneyimi" , "Kahvaltılı Sabahlar Sağlıklı Yarınlar", "Enerjimiz Çocuklar İçin", "Kütüphaneler" ve "Buğdayın İyiliği, Doğru Ekmeğin Mucizesi" gibi çok sayıda projeye imza atan TOÇEV, 29 yılda "Sevgiyle Bitti Gitti", "İlk Yardıma İlk Sen Koş" , "Önce Kızlar Öncü Kızlar"  ve "Paylaşmayı Seven Parmak Kaldırsın" gibi sayısız kurumsal sosyal sorumluluk projesine de imza attı.

 

Gönüllü çalışanlar izin desteği

Öte yandan Saran Group, depremzedeler için diğer olanaklarını da seferber etti. Saran Havacılık’a ait helikopter deprem bölgesinde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması için "İyilik Haritası"nın kullanımına sunuldu. Tüm uçuş ekipleri ve giderleri de Saran Group tarafından karşılanıyor.

Spor salonlarında öncelik deprem illeri

Saran Group,  uzun vadede yapılacak daha bir çok çalışmanın olacağına da dikkat çekerek, Sivil Toplum Kuruluşları ile gönüllü olarak çalışmak isteyen kurum çalışanlarına da görev süresi boyunca izinli sayacak. Saran Group, 25.'sini Şırnak'ta açmaya  hazırlandığı spor salonlarının 2024 listesini de deprem bölgesi için revize etti. Buna göre 2024 ve sonrasında inşaa edilecek spor salonları programı depremden etkilenen illere kaydırıldı.

Senin için hazırladığımız haberler