Saran Holding Ironman'a damga vurdu!

27.10.2015 - 11:53 | Son Güncellenme: 27.10.2015 - 11:53

Dünyaca ünlü Ironman yarışı Türkiye’de ilk kez koşuldu, Antalya'daki yarışlarda Saran Holding'i yarış kısmında Fatih Topçu, yayın kısmında ise HD Protek temsil etti..

AJANSSPOR - Avrupa Turu kapsamında ilk kez Türkiye'de gerçekleştirilen dünyanın en popüler ve zorlu yarışlarından Gloria Ironman 70.3, 60 ülkeden bin 224 sporcunun katılımıyla Antalya Gloria Sports Arena'da gerçekleştirildi.

Yarışlarda Saran Holding iki farklı alanda yer aldı. Saran Holding'e bağlı Ajansspor.com'un Genel Müdürü Fatih Topçu, 35-39 yaş kategorisinde katıldığı yarışmada başarıyla mücadele etti.

Türkiye'de ilk kez düzenlenen dünyanın en zorlu triatlon yarışı olan Ironman 70.3 yarışlarında Topçu, yüzme parkurunu 36 dakika 41 saniye, bisiklet parkurunu 3 saat 11 dakika 57 saniye, koşu parkurunu ise 1 saat 59 dakika 21 saniyelik derece ile bitirdi. Topçu, toplam parkuru 5 saat 57 dakika 44 saniyede tamamlarken, yaş grubu sıralamasında toplamda 102., Türk sporcular arasında ise 30. oldu.

Gloria Ironman 70.3 yarışlarını Antalya'dan dünyaya aktaran ise Saran Holding'in uzman yayın ekibi oldu. Saran Holding'e ait olan ve Türkiye'de HD yayınların öncüsü durumundaki HD Protek firması, uzman personeli ve üstün teknolojik altyapısı ile yayının HD kalitesinde canlı olarak kaydedilip aktarılmasını sağladı.

Erkeklerde; Van Lierde, Kadınlarda; Alexandra Tondeur kazandı
Yarışlarda sporcular, 1,9 kilometre yüzdü, 90 kilometre bisiklete bindi ve son etapta 21,1 kilometre koştu. Yarış, 11'i kadın 64 profesyonel yarışmacının ardından, karışık grubun Belek Sahil Park'ta denize girmesiyle start aldı.

Profesyonel atletlerde erkeklerde 2013 Ironman Dünya Şampiyonu Belçikalı Frederik Van Lierde 3 saat 53 dakika 48 saniye ile birinci, Alman atletler Paul Schuster 3 saat 57 dakika 53 saniye ile ikinci, Patrick Lange ise 3 saat 59 dakika 50 saniye ile üçüncü oldu.

Kadınlarda ise Belçika vatandaşı Alexandra Tondeur 4 saat 26 dakika 39 saniye ile birinci olurken, İspanyol atlet Gurutze Frades 4 saat 28 dakika 41 saniyelik derecesiyle ikinciliği, İngiliz Caroline Livesey ise 4 saat 34 dakika 34 saniye ile üçüncülüğü elde etti.

En iyi Türkler; Barlas Kazancı ve Bahar Saygılı
Yarışta 4 saat 28 dakika 12 saniyelik zamanlamayla Barlas Kazancı en hızlı Türk erkek atlet oldu. Barlas aynı zamanda yarışta 46. olarak ilk 50'ye girmeyi başardı ve Türk sporcular açısından önemli bir başarı elde etti.

Bahar Saygılı ise Türk kadın atletler arasında ilk sırayı elde etmeyi başardı. 4 saat 48 dakika 38 saniye ile Türk kadınlar kategorisinde ilk sırayı elde eden başarılı sporcu, tüm dünyadan kadın sporcular arasında da 17. oldu ve genel sıralamada gurur duyulacak bir başarı sağladı. Kendi yaş drubunda 5. sırayı alan Saygılı, profesyoneller kategorisinde yarışan bazı kadın sporculardan bile daha iyi bir derece elde etmeyi bildi.

80 yaşındaki sporcu katıldı
Gloria Ironman 70.3 Antalya Yarışları'na katılanların yüzde 33'ünü Türkiye'den katılan sporcular oluştururken, 60 ülkeden bin 224 sporcunun kayıt olduğu yarışlarda katılımcıların yüzde 25'ini ise kadınlar oluşturdu. Zorlu mücadelede en genç sporcu 20, en yaşlı sporcu ise 80 yaşındaydı. Yarışmanın en yaşlı sporcusu Rusya'dan 80 yaşındaki Borris Krillov da kategorisinde birincilik ödülü aldı.

Ödül töreni
Törende farklı yaş gruplarında derece elde eden sporculara ödül olarak plaket ve çeşitli hediyeler verildi. Törene, Antalya Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Serik Kaymakamı Rıfat Altan, Ironman Avrupa, Güney Afrika ve Ortadoğu Üst Düzey Yöneticisi Thomas Dieckhoff Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın de katıldı.

Senin için hazırladığımız haberler