Şanlıurfaspor'dan kritik Sakaryaspor galibiyeti!

02.04.2024 - 16:27 | Son Güncellenme: 02.04.2024 - 17:56

Trendyol 1. Lig'in 28. haftasında Şanlıurfaspor evinde karşılaştığı Sakaryaspor’u mağlup etti. İşte maç sonucu, özet, goller ve karşılaşmadan detaylar.

Şanlıurfaspor'dan kritik Sakaryaspor galibiyeti!

Trendyol 1. Lig'in 28. haftasında Şanlıurfaspor evinde karşılaştığı Sakaryaspor’u 2-0 mağlup etti.

Şanlıurfaspor'a 3 puanı getiren golleri 4. dakikada Emanuel Dening ve 17. dakikada Marco Paixao kaydetti.

Maçtan Dakikalar

4. dakikada Barış Gök’ün kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde Dening'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-0
17. dakikada Amar Begiç’in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Paixao, düzgün vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-0
48. dakikada topu kapan Paixao’nun plase vuruşunda meşin yuvarlak dışarı çıktı.
50. dakikada Dimitrov’un kullandığı serbest serbest vuruşta direkt kaleye giden meşin yuvarlak direkten döndü.
76. dakikada Tolga Ünlü’nün ortasında ceza sahası içinde Paixao’nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak yerden sekerek kalenin yanından dışarı gitti.

Maçtan detaylar

Hakemler: Mustafa Kürşad Filiz, Mehmet Kapluhan, Kemal Elmas
Şanlıurfaspor: Muhammed Alperen Uysal, Diogo, Mehmet Yiğit, Ümit Kurt, Semih Karadeniz (Tolga Ünlü dk. 73), Barış Gök, İshak Çakmak, Amar Begiç (Landel dk. 84), Adem Eren Kabak (Cumali Bişi dk. 68), Dening (Barış Ekincier dk. 67), Paixao (Harris dk. 84),
Yedekler: Tokotaev, Aydın Bağ, Muhammed Enes Kiprit, Hüseyin Erkan, Yusuf Baturay
Teknik Direktör: Cahit Arslan
Sakaryaspor: Cihan Topaloğlu, Oğuz Yıldırım (Muhammed Himmet Ertürk dk. 46), Rotman, Çağlayan Menderes (Erdi Dikmen dk. 46), Bülent Uzun, Simon (Samed Onur dk. 19), Sinan Kurt, Dimitrov, Hasan Kılıç (Murat Cem Akpınar dk. 67), Del Valle (Odise Roshi dk. 67), Kabongo Kasongo
Yedekler: İbrahim Demir, Burak Süleyman, Koray Kılınç, Bülent Cevahir
Teknik Direktör: Tuncay Şanlı
Goller: Dening (dk. 4), Paixao (dk. 17) (Şanlıurfaspor)
Sarı kartlar: Muhammed Alperen Uysal (Şanlıurfaspor)

Şanlıurfaspor 14. sırada

Bu sonuçla Şanlıurfaspor 30 puanla on dördüncü, Sakaryaspor ise 47 puanla dördüncü sırada yer aldı.

Şanlıurfaspor'un kalan maçları:

  • Ümraniyespor
  • Bandırmaspor
  • Bodrumspor
  • Eyüpspor
  • Çorum FK
  • Manisa FK

Trendyol 1. Lig'den 3 takım düşecek ve Şanlıurfaspor küme düşme hattının 2 basamak üzerinde yer alıyor.

  • 14- Şanlıurfaspor: 30
  • 15- Tuzlaspor: 27
  • 16- Adanaspor: 27
  • 17- Altay: 15
  • 18- Giresunspor: 7

Turgay Kafkas: “Daha olumlu oyun oynamak için çaba göstereceğiz”

Sakaryaspor Teknik Sorumlusu Turgay Kafkas, deplasmanda Şanlıurfaspor'a 2-0 mağlup oldukları karşılaşma sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kafkas, “Oyuncu tercihleri derken biz bu duruma ve bu sonuçlara olumlu ya da olumsuz bu oyunlarla beraber geldik. Oyunun tabii ki oyuncu seçiminde böyle bir hatamız var mı yok mu diye bunu hiç düşünmedim açıkçası. Çünkü neden, elimizdeki oyuncularımla beraber nereye nasıl ne şekilde bir davranışlar olduğu biliyoruz. Bu tercihlerle alakalı olduğunu hiç düşünmüyoruz. Sonuca baktığımızda değerlendirilmesi tabloda ortada. Bizim adımıza kötü bir oyun, kötü bir sonuç ama biz bunun sorumluluğunu alarak yolunuza devam etmek istiyoruz. Ligin bitimine 6 hafta kala biz bu zamanlarda ve bu dönemlerde ligin bittiğine inanmamamız gerektiğini düşünüyoruz. Oyuncularım ve bizim iletişimimiz gayet iyi. O yüzden bundan sonraki süreci daha pozitif hale getirmek için her türlü çalışmayı, girişimi sağlayacağız.

Oyunun geneli, yani pozisyonları matematiğe vurduğunuzda rakip adına ve bizim adımıza pozisyon, akan oyundaki pozisyonların değerlendirilmesi çok az. Ortada bir mücadele gibi görünse bile sonuç olarak Şanlıurfaspor’a yarayan bir sonuç, gol üstünlüğüyle beraber. Tebrik ediyoruz ama dediğim gibi ikinci yarıda tamamen oyunu rakip alana yıkmamıza rağmen yine sonuca ulaşamadık. Duran toplarla fırsatlar elimize geçirdik ama olmadı. Şartların eşit olduğu, iklimde şartlarının eşit olduğu sahada oynadık. Üzülen taraf biz olduk ama dediğim gibi bizler bir tarafta sorumluluğu alabilecek olgunluğa sahibiz. Oyuncularımız bugün kötü oynamış olabilirler. Biz belki yanlış tercihte de bulunmuş olabiliriz ama alacağımız yol ve gideceğimiz süreç yine bu oyuncularla ve biz beraberce yapacağız. Zirve yarışında belki şu an beklemediğiniz sonuca ulaştık ama bundan sonrası için daha tedbirli ve daha olumlu oyunu oynamak için çaba göstereceğiz” diye konuştu.

Cihat Arslan: "Bizim adımıza çok büyük bir galibiyet oldu"

Trendyol 1. Lig'in 28. haftasında konuk ettiği Sakaryaspor'u 2-0 mağlup eden ASTOR Enerji Şanlıurfaspor'un teknik direktörü Cihat Arslan, "Bizim adımıza çok büyük bir galibiyet oldu." dedi.

Arslan, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmasında, sıcak bir havada gündüz saatinde zorlu bir maç olduğunu ama oyunun başında hakimiyeti ele geçirdiklerini söyledi.

Maçın başlarında buldukları gollerle 2-0 öne geçtiklerini hatırlatan Arslan, şöyle konuştu:

"Güzel goller bulduk, 2-0'dan sonra skoru da arttırabilirdik ama ilk yarı genelde bizim hakimiyetimizle geçti. İkinci yarıda Sakaryaspor'da Tuncay hoca hamleler yaptı. Bizim oyuncularımız da ikinci yarıda biraz daha mücadele anlamında ön plana çıkmaya çalıştık ama oyun kurma ve oyunu ileriye taşımada biraz sorunlar yaşamaya başladık. Oyuncu değişiklikleriyle onu da gidermeye çalıştık. Bizim adımıza çok büyük bir galibiyet oldu. Maçtan önce zaten moralliydik. Hafta içi sağ olsun yönetim kurulumuz çok uğraştı, çok didindi, futbolcular çok fedakarlık yaptı. Biliyorsunuz milli maç arasından sonraki 3-5 gün idmana çıkılmadı. Bunun neticesinde bu takım hala ayakta kalabiliyorsa hem arkadaşlığımız güzel hem bu şehri seviyoruz, bu şehre hizmet etmeyi seviyoruz. Bu bir başlangıç, yani işin bitişi değil. Daha sorumluluklarımız var, cumartesi çok çok kritik başka maç var. İnşallah bu sene ligde kalıp seneye de bu şehirde Allah bize şampiyonluk nasip eder."

Senin için hazırladığımız haberler