Sion Sportif Direktörü, Balotelli Transferinden Pişman Olduğunu Açıkladı

10.06.2023 - 00:39 | Son Güncellenme: 10.06.2023 - 00:53

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, Mario Balotelli'nin sorun yaşayacağını söylemişti. Sion Sportif Direktörü Barth Constantin, transferden pişman olduğunu söyledi.

Sion Sportif Direktörü, Balotelli Transferinden Pişman Olduğunu Açıkladı

Adana Demirspor'da gösterdiği performans ile Avrupa'nın tekrar dikkatini çeken Mario Balotelli, geçtiğimiz sezon Türkiye'den ayrılarak İsviçre'nin Sion takımına imza attı. Sion Sportif Direktörü Barth Constantin, Mario Balotelli transferinin bir hata olduğunu söyledi.

Bekleneni veremedi, hayal kırıklığı oldu

İsviçre Süper Ligi ekiplerinden Sion, Mario Balotelli transferinde umduğunu bulamadı. Ağustos ayında Adana Demirspor’dan Sion’a transfer olan İtalyan oyuncu, ekibin sportif direktörünü hayal kırıklığına uğrattı.

"Balotelli’yi transfer etmek bir hataydı"

Barth Constantin, Balotelli transferi hakkında şunları söyledi: “Balotelli’yi transfer etmek bir hataydı ve onun hakkında tamamen yanıldığımı da kabul ediyorum. Böyle bir oyuncunun gelişi coşku getirdi. Yazın pembe dizisi gibiydi. 20 golle ileriye doğru bir adım atmamızı sağlamalıydı. Ne yazık ki sadece 5 gol attı ve beklediğimiz performansı ortaya koymadı"

İlgini Çekebilir
ManU evini tuttu, Newcastle devreye girdi! Kim, Ada yolcusu
Habere Git

Balotelli’li ekip ligde küme düştü

İtalyan futbolcu Mario Balotelli’nin forma giydiği Sion, 2022-23 sezonunu büyük bir hüsranla geride bıraktı. Ekip, 10 takımın bulunduğu İsviçre Süper Lig’inde küme düştü.

Bu sezon çıktığı 36 maçta yalnızca 7 galibiyet görebilen takım, 10 beraberlik ve 10 mağlubiyet yaşadı. Toplamda 31 puan toplayan Sion, 32 puanı olan Winterthur’un gerisinde kalarak lige veda etti.

Murat Sancak "Çok sorun yaşayacak" demişti

Sion’dan önce Adana Demirspor forması giyen Balotelli eski takımının başkanı Murat Sancak tarafından eleştirildi. Sancak, oyuncunun kulüpten ayrılmasının ardından bir basın toplantısında İtalyan oyuncu için "Mario bu, her gün bir haberi çıkıyor. Onu Sion’da dizginleyecek bir Murat Sancak yok, kahrını çekecek Gökhan Göktürk yok. Orada çok sorun yaşayacağını düşünüyorum" demişti.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'tan Galatasaray'a: "Müzemizde haram kupa yok"
Habere Git

Sancak kısa sürede haklı çıktı

Balotelli’nin Sion’da birçok sorun yaşayacağını söyleyen Sancak kısa sürede haklı çıktı. İtalyan oyuncu, Murat Sancak’ın açıklamalarından birkaç gün sonra Nau.ch, Balotelli’ye ait olduğu iddia edilen bir video yayınladı.

İsviçre’nin Lozan şehrinden paylaşılan videoda Balotelli, bir eğlence mekânından çıkarken bir kadının yardımı ile sarhoş bir şekilde otoparka giderken görüldü. Videonun sosyal medyada yayılmasının ardından taraftarlar Sancak’ın haklı çıktığına dair paylaşımlarda bulundu.

Sorunlar takım kampında başladı

İsviçre medyasından Blick’in aktardığı bilgilere göre Sion, Mario Balotelli ile ilk olarak takım kampında sorun yaşadı. Aralık ayında Sion’un Marbella’daki kış kampına katılan Balotelli otele gizlice iki kadın çağırdı ve parti yaptı. Sarhoş halde otelde dolaşan 32 yaşındaki futbolcu takım arkadaşlarına kadınları tekrar odaya getirmeleri için ısrar etti.

İlgini Çekebilir
Erden Timur: "Bu lig şaibeli demek ne kadar doğru?"
Habere Git

Taraftarlara el hareketi çekti

Mario Balotelli, İsviçre Süper Ligi’nin 15. haftasındaki Basel-Sion karşılaşmasına damga vurdu. 0-0 biten maçta sakatlık geçiren İtalyan oyuncu saha kenarına geldi. Basel taraftarları tarafından ıslıklı tepki alan Balotelli tribünlere el hareketi çekti. Balotelli’ye görevli hakemlerin onu görmemesi yüzünden kart çıkmadı.

Sportif direktöre vurdu!

Blick’in bir diğer iddiasına göre Balotelli bir karnaval sırasında kılık değiştirerek birine vurmak istedi. Yanlışlıkla hedefi şaşıran İtalyan forvet ekibin sportif direktörü olan Constantin’e vurdu.

Senin için hazırladığımız haberler