Şampiyonlar Ligi’ne Final-Four sürprizi

29.05.2021 - 16:22 | Son Güncellenme: 29.05.2021 - 18:35

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, 2024 yılından itibaren format değiştirecek Şampiyonlar Ligi’nde basketbolda olduğu gibi Final Four oynatmayı düşünüyor.

Şampiyonlar Ligi’ne Final-Four sürprizi

AJANSSPOR-HABER

UEFA, Şampiyonlar Ligi’ni daha cazip hale getirebilmek için arayışlarına devam ediyor. 2024 yılında takım sayısıının yanı sıra final formatında da değişikliğe gidilebilir.

Final-Four'u Ceferin destekliyor

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, konuyla ilgili Fransız basınından L'Equipe'e açıklamalarda bulundu. UEFA’nın patronu, Şampiyonlar Ligi'nde finalin Final-Four (4'lü Final) şeklinde oynanabileceğini ve kendi görüşünün de bu yönde olduğunu söyledi. 

'Kararı verirken acele etmeyeceğiz'

Ceferin, "Final-Four formatını destekliyorum. Düzgün bir şekilde düzenlenirse finansal olarak da verimli olabilir. Artıları ve eksileri var. Ancak bu kararı verirken acele etmeyeceğiz. Hala önümüzde bir yılımız var" dedi.

8'li final UEFA için deney oldu

Röportajında geçtiğimiz sezon Portekiz'in Lizbon şehrinde 8'li final olarak düzenlenen formata da değinen Slovak futbol adamı, pandemi nedeniyle ilk kez böyle bir uygulamaya gidildiğini ve bu uygulamanın deney niteliğinde olduğunu belirtti.

 

Final-Four sitemi nedir?

Şampiyonlar Ligi’nde geçtiğimiz sezon çeyrek finalden itibaren takımlar tek maç üzerinden aynı yerde karşılaşmış ve finale kadar bu yolla gidilmişti. Basketboldaki Final-Four sisteminde ise yarı finale kalan son 4 takım tarafsız sahada tek maç eleme usulüyle karşılaşıyor. 

Senin için hazırladığımız haberler