(YAZILI ÖZET) Manchester City- Real Madrid Maç Sonucu:4-0

17.05.2023 - 23:16 | Son Güncellenme: 17.05.2023 - 23:53

Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçında Manchester City kendi sahasında konuk ettiği Real Madrid'i 4-0 mağlup etmeyi başardı. Karşılaşmanın özeti ve golleri haberde.

(YAZILI ÖZET) Manchester City- Real Madrid Maç Sonucu:4-0

AJANSSPOR HABER

Son 3 yılın şampiyonu Real Madrid'i eleyen Manchester City, Pep Guardiola yönetiminde nihayet final gördü. City, İstanbul'daki finalde İnter'in rakibi oldu. Ama bu eşleşmenin bir diğer adı Türk finali! Çünkü City'de İlka Gündoğan, İnter'de Hakan Çalhanoğlu, Şampiyonlar Ligi finalinde rakip olacak. Detaylar...

Bernardo Silva, açılışı yaptı

Zorlu karşılaşmanın 23. dakikada De Bruyne'nin pasıyla Real Madrid savunmasının arkasına sarkan Bernardo Silva, Real Madrid ceza sahasının sağ çaprazından sert vurdu ve topu ağlara gönderdi.  City, bu golle 1-0 öne geçti.

City, direkleri geçemdi

Maça iyi başlayan taraf ev sahibi Manchester City oldu. Karşılaşmanın 35. dakikasında Toni Kroos'un Manchester City kalesine yaklaşık 30 metreden yolladığı sert şutta top üst direkte patladı. Büyük fırsat kaçtı.

Bernardo Silva fişi ilk yarı çekti

Zorlu karşılaşmanın 37. dakikada İlkay Gündoğan topla Real Madrid ceza sahasına girdi ve kale sahası sol çaprazından vuruşunu yaptı. Savunmadan dönen top Bernardo Silva'ya geldi. Penaltı noktası yakınlarından topu kafayla kaleye gönderen Bernardo Silva farkı ikiye çıkaran golü attı.

City durmadı

Maç ilk yarısını 2-0 kazanan Manchester City, zorlu karşılaşmanın ikinci yarısında da rakibine baskı kurmaya devam etti. Zorlu karşılaşmanın 76. dakikasında baskılarını sürdüren İngiliz ekibi bulduğu atakta Real Madrid'in kendi kalesine gol atmasını sağladı. Eder Militao, yaptığı hata ile kendi ağlarını buldu ve skor 3-0'a geldi. 76. dakikada De Bruyne'nin sağdan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahasına gelen topu Militao ters bir dokunuşla kendi ağlarına gönderdi.

Daha önce 3 Türk final yaptı

Şampiyonlar Ligi'nde daha önce üç Türk futbolcu final oynadı ama hiçbiri kupayı kazanamadı. İşte o futbolcular:

YILDIRAY BAŞTÜRK (BAYERN LEVERKUSEN) – 2001-2002.

HAMİT ALTINTOP (BAYERN MÜNİH) – 2009-2010

NURİ ŞAHİN (BORUSSİA DORTMUND) – 2012-2013 

Arda Turan 2013-14 sezonunda Atletico Madrid ile finale çıksa da sakatlığı nedeniyle forma giyemedi. Takımı da Real Madrid'e uzatmalarda 4-1 kaybederek ikinci oldu. 

Bir Türkün kazanması garanti!

Ancak bu kez Şampiyonlar Ligi finalini bir Türk futbolcunun kazanması garanti. Bu ya milli takım tercihini Almanya'dan yana kullanan İlkay Gündoğan olacak ya da Türkiye'den yana seçim yapan Hakan Çalhanoğlu olacak.

Final İstanbul'da

UEFA tarafından düzenlenen 2023 Şampiyonlar Ligi Finali bu yıl Türkiye’de oynanacak. Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki final maçı 10 Haziran Cumartesi günü oynanacak.

BİLET FİYATLARI

Şampiyonlar Ligi bilet fiyatları:

Kategori 4: 70 Euro
Kategori 3: 180 Euro
Kategori 2: 490 Euro
Kategori 1: 690 Euro

Senin için hazırladığımız haberler