FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde Final: Hapoel Jerusalem-Telekom Baskets Bonn

13.05.2023 - 00:23 | Son Güncellenme: 13.05.2023 - 00:29

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde Unicaja Malaga'yı yenen Telekom Baskets Bonn ve Lenovo Tenerife'yi eleyen Hapoel Jerusalem finalde çıktı.

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde Final: Hapoel Jerusalem-Telekom Baskets Bonn

AJANSSPOR-HABER

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde İspanya'nın Malaga şehrinde düzenlenen Final Four'un ilk etabı tamamlandı ve fianlistler belli oldu. Şampyionluk için İsrail ekibi Hapoel Jerusalem ve Alman ekibi Telekom Baskets Bonn parkeye çıkacak.

Son şampiyon sonunu getiremedi

Hapoel Jerusalem, Final Four'un ilk maçında turnuvanın son şampiyonu Lenovo Tenerife ile karşı karşıya geldi. Tenerife 10 sayı geride girdiği son çeyrekte farkı eritse de Hapoel Jerusalem karşılaşmadan 69-68 galip ayrılarak finale yükseldi.

Almanlar ev sahibini yıktı

Final Four'a ev sahipliği yapan Unicaja Malaga ile Telekom Baskets Bonn karşı karşıya geldi. Tenerife maçına benzer bir senaryo ile ilerleyen maçta İspanyol ekibi Unicaja Malaga 7 sayı geride girdiği çeyrekte son anlarda farkı ikiye kadar indirse de Alman temsilcisi Bonn 69-67'lik galibiyetle adını finale yazdırdı.

İlgini Çekebilir
Cim Bom, Avrupa şampiyonu koçla hedef büyütüyor!
Habere Git

İspanyol hegemonyasına son

FIBA'nın düzenlediği turnuvada 2017-2018 sezonundan itibaren ilk kez bir İspanyol takımı yer alamadı. Geçtiğimiz sezonu Lenovo Tenerife'nin şampiyon tamamladığı turnuvayı ondan önceki iki yılda da San Pablo Burgos kazanmıştı.

İki defa kıyısından döndük

Basketbol Şampiyonlar Ligi'nin düzenlenmeye başlanılan 2016-2017 sezonundan bu yana iki Türk takımı finale kadar geldi fakat kupaya uzanamadı. 2016-2017 sezonunda Banvit finalde Tenerife'ye, 2020-2021'de ise Pınar Karşıyaka finalde San Pablo Burgos'a mağlup olarak turnuvayı ikinci sırada noktladı.

Senin için hazırladığımız haberler