Şampiyonlar Ligi finali Estadio da Luz'da!

12.06.2020 - 09:03 | Son Güncellenme: 12.06.2020 - 09:32

Şampiyonlar Ligi finalinin hangi ülkede ve hangi stadyumda oynanacağı merak konusu olmuştu. Devler Ligi finaliyle ilgili önemli gelişmeler var. İşte futbolda kulüpler bazındaki en büyük organizasyonun finalinin oynanacağı stadyum!

Şampiyonlar Ligi finali Estadio da Luz'da!

HÜSEYİN ÖZKÖK - AJANSSPOR

UEFA İcra Kurulu'nun 17 Haziran'da yapacağı önemli toplantıya kısa bir süre kala, Şampiyonlar Ligi'nin organizasyonu ile ilgili ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. Bild'in haberine göre final büyük ihtimalle 22 Ağustos Cumartesi günü Benfica'nın stadı da Luz'da oynanacak.

Finalin 23 Ağustos'ta oynanma ihtimali var

Ancak finalin 23 Ağustos pazar günü de oynanma ihtimali bulunuyor. UEFA'nın planına göre ilk aşamada henüz oynanamayan 16'lı finalin dört maçı 8 ve 9 Ağustos günü oynanacak maçlarla tamamlanacak.

12 takım katılmış olacak

Bununla birlikte "mini turnuvaya" 12 takım katılmış olacak. Çeyrek finale kalan takımlar daha sonra tek maç eleme sistemi ile karşı karşıya gelerek yarı final ve final vizesi almaya çalışacaklar. UEFA da Luz Stadı'nın yanında Sporting Lizbon'un stadı Jose Alvalade'yi de kullanacak.

Almanya, Avrupa Ligi konusunda öne çıkıyor

UEFA İcra Kurulu toplantısında Avrupa Ligi'nin tamamlanacağı ülke olarak Almanya'nın açıklanması bekleniyor. Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nde bulunan Köln, Düsseldorf, Gelsenkirchen ve Duisburg'da turnuvanın tamamlanması planlanıyor.

Türkiye'nin durumu da belli olacak

Toplantı sonrası ayrıca Türkiye'nin Şampiyonlar Ligi finali organizasyonunun da durumunun açıklığa kavuşması bekleniyor.

Senin için hazırladığımız haberler