Şampiyonlar "Boğaziçi"nde unvan peşinde

16.03.2015 - 11:40 | Son Güncellenme: 16.03.2015 - 11:40

Dünya ve Avrupa şampiyonu milli karateciler Serap Özçelik ve Tuba Yakan, İstanbul'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak, unvanlarını korumaya hedefliyor.

Milli sporculardan Serap Özçelik, yaptığı açıklamada, İstanbul'da 19-22 Mart tarihlerinde düzenlenecek 50. Avrupa Karate Şampiyonası hazırlıklarını sürdürdüğünü söyledi.

Türkiye'yi ferdi kumite dalında 50 kiloda temsil eden ve büyükler kategorisinde 3 Avrupa, bir dünya ve bir Akdeniz Oyunları şampiyonluğu bulunan 27 yaşındaki milli sporcu Özçelik, karateye tesadüfen başladığını anlattı.

Şampiyon karateci Özçelik, çocuk yaştan itibaren spora büyük ilgi duyduğunu aktararak, şunları söyledi:

"Küçük yaştan itibaren spora yeteneğim vardı. Arkadaşım 'evimize yakın bir karate salonu' var deyince karateye başlayıp Avrupa ve dünya şampiyonu oldum. Karateye başladıktan kısa bir süre sonra bıraktım ve iki sene atletizm yaptım. Karate salonu evimize yakın olduğu için tekrar karateye döndüm. Karateye yaparken hiç sıkılmıyordum. Karate bana maddi manevi büyük başarılar kattı."

"Unvanlarımı korumak istiyorum"
Son 4 Avrupa Şampiyonası'nda final oynayan ve 3 kez şampiyonluk elde eden Özçelik, İstanbul'daki şampiyonaya son dünya ve Avrupa şampiyonu olarak katılacağı için unvanlarını korumak istediğini dile getirdi.

Özçelik, Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenecek şampiyona için heyecanlandığını anlattı. Özçelik, "İnşallah, antrenmandaki performansımı tatamiye yansıtıp şampiyonluk unvanlarımı korumak istiyorum. Son 4 sene final oynadım. Şampiyonanın İstanbul'da olacak olması bana daha fazla heyecan veriyor. Hiçbir zaman başarıya doygunluk hissetmedim. Avrupa şampiyonu olduğumda dünya şampiyonluğu istedim. Şimdi de tekrarlarını yapmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

"Tekrar Avrupa şampiyonu olmak istiyorum"
Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi ferdi kumite branşında 55 kiloda temsil edecek Tuba Yakan, bir yıl aranın ardından tekrar Avrupa'nın zirvesine çıkmak istediğini söyledi.

Yakan, son Avrupa Şampiyonası'nda sakatlığından dolayı derece elde edemediğini hatırlatarak, "2013'te Avrupa şampiyonu olduktan sonra bir sakatlık geçirdim ve geçen yılki şampiyonada istediğim performansı gösteremedim. Zor bir dönemdi. O sakatlığımı atlattım. 2013 yılında kazandığım Avrupa şampiyonluğuna evimizde tekrar uzanmak istiyorum" diye konuştu.

Son iki yılın Avrupa üçüncüsü eşi Mehmet Yakan'ın da kendisi gibi Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki şampiyonada yarışacağını anlatan Yakan, "Umarım eşimle iyi bir derece elde ederiz. Kendi maçımdan daha fazla eşimin karşılaşmasında heyecanlanıyorum. İnşallah ikimiz de Avrupa şampiyonluğunu elde ederiz" ifadelerini kullandı.

 

Senin için hazırladığımız haberler