Şampiyon Galatasaray’ın ve ilk 6 takımın ödül geliri belli oldu! (Yayın Gelirinden)

26.05.2024 - 22:55 | Son Güncellenme: 26.05.2024 - 23:02

Süper Lig’de normal sezonun sona ermesiyle birlikte şampiyon Galatasaray’ın ve diğer takımların elde edeceği gelirler belli oldu.

Şampiyon Galatasaray’ın ve ilk 6 takımın ödül geliri belli oldu! (Yayın Gelirinden)

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig 2023-2024 sezonu tamamlandı ve ilk 6 sıralamadı yer alan takımların elde edecekleri meblağlar belli oldu. Şampiyon Galatasaray, ikinci bitiren Fenerbahçe ve diğer takımlar ne kadar gelir elde edecek ? İşte detaylar… 

Neredeyse 40 milyon TL

Anadolu Ajansı’nın haberine göre; topladığı 102 puanla rekor kıran ve ligi 1. sırada bitirerek 24. Şampiyonluğuna ulaşan Galatasaray şampiyonluğunun getirisi olarak 39.8 milyon TL geliri kasasına koydu.

Fenerbahçe’nin geliri ise…

99 puan ile kendi kulüp rekorunu kırmasına rağmen şampiyonluğu ezeli rakibine kaptıran Sarı-Lacivertli ekip haberde yer alan bilgiye göre ligi 2. sırada bitirmesinden dolayı 31. 8 milyon TL’lik geliri elde etmeyi başardı.

Trabzonspor ligi üçüncü bitirdi

Galatasaray ve Fenerbahçe’nin ardından ligi üçünü sırada bitiren Bordo-Mavili ekip Başakşehir ve Beşiktaş’ın üstünde yer alarak ligi üçüncü sırada bitirmeyi başardı. Karadeniz ekibi üçüncülük gelir olarak 23.9 milyon TL’yi kasasına koydu. 

Başakşehir’in geliri 15.9 milyon tl

Sezona Emre Belözoğlu yönetiminde istediği girişi yapamayan ve takımın başına Çağdaş Atan’ı getirdikten sonra yükselen bir form grafiği çizen Başakşehir ise ligi 4. Sırada bitirdi. Süper Lig’de 4.’lük koltuğuna oturan Turuncu-Lacivertli ekip 15.9 milyon TL’lik geliri elde etmeye hak kazandı.

Kasımpaşa 5. bitirdi

Ligde bir sürpriz yaparak Sami Uğurlu yönetiminde 56 puan toplayarak ligi 5. Sırada bitiren Kasımpaşa 7.9 milyon TL’lik geliri elde etti. 

6. sırada Beşiktaş var

Çalkantılı bir sezonun sonunda Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanarak moral bulan Siyah-Beyazlı ekip sezonun son maçında Kasımpaşa’ya 2-1 mağlup olarak ikili averajla rakibinin gerisine düşüp kendisini 6. sırada buldu. Süper Lig’de elde ettiği sıralamadan dolayı en az gelir elde eden Beşiktaş 4 milyon TL olan geliri elde etti.

Senin için hazırladığımız haberler