Şampiyon atlet Sıla Koloğlu'na Milli Takım kampında engelleme

22.01.2019 - 18:07 | Son Güncellenme: 22.01.2019 - 15:12

Son 2 senede 26 madalya, 2 İBB kupası, 1 İstanbul Maratonu derecesi ve 18 başarı belgesi kazanan 14 yaşındaki atlet Sıla Koloğlu'nun, U14 Milli Takım Kampı Koşusu listesinde adının yer almasına rağmen koşmasına engel olunduğu ortaya çıktı.

Ajansspor'a çarpıcı açıklamalarda bulunan sporcunun halası, Sıla'nın milli takım kampı için gecesini günüdüzüne katarak çalıştığını fakat sebebini bilmedikleri ve öğrenemedikleri bir şekilde genç sporcunun kampa katılmasına engel olunduğunu söyledi.

İtiraz fayda etmedi

Koşuya 10 dakika kala hakemin Sıla'ya "Sen koşmuyorsun" dediğini belirten hala Koloğlu, antrenörün duruma itiraz etmesine rağmen bir sonuç alamadıklarını ifade etti.

"Bulgar vatandaşlığı da var ama Türkiye'yi temsil etmesini istiyoruz"

Sıla Koloğlu'nun aynı zamanda Bulgaristan vatandaşı da olduğunu hatırlatan genç sporcunun halası, "Sıla aynı zamanda Bulgaristan vatandaşı ve Bulgaristan Federasyonu'ndan da teklif aldı. Ancak bizim önceliğimiz Türk sporcusu olması ve Türkiye’ yi temsil etmesi." dedi.

Hala Koloğlu, Sıla'nın neden koşturulmadığına dair kimseden bilgi alamadıklarına dikkat çekerek, konunun açıklığa kaşvurulması için yetkililerden yardım istedi.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler