Sami Uğurlu, Fenerbahçe maçı sonrası isyan etti: "Elinizi vicdanınıza koyun"

24.02.2024 - 21:52 | Son Güncellenme: 24.02.2024 - 22:18

Süper Lig'de Kasımpaşa, Fenerbahçe'ye 2-1 yenildi. Kasımpaşa Teknik Direktörü Sami Uğurlu, maçın son onlarında rakibe verilen penaltıya isyan etti. İşte detaylar

Sami Uğurlu, Fenerbahçe maçı sonrası isyan etti: "Elinizi vicdanınıza koyun"

AJANSSPOR - HABER

Trendyol Süper Lig'in 27'nci haftasında Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı konuk etti. Karşılaşma Ülker Stadyumu'nda oynandı. Mücadelede Cihan Aydın düdük çaldı. Kasımpaşa, Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup oldu.

Maç sonu Kasımpaşa Teknik Direktörü Sami Uğurlu açıklamalarda bulundu.

"Tabii ki de çok üzgünüz"

İlk olarak mücadeleden dolayı takımını tebrik eden Uğurlu, "İlk yarıda oyunun tamamında önde baskıda rakibi çıkarmayan... Fenerbahçe'nin çok tedirgin çıkacağını biliyorduk. Fenerbahçe'nin defansif orta sahayla çıkacağını tahmin ediyorduk. Oyunda baktığımda özellikle ilk yarıda oyuna hakim olan bir Kasımpaşa vardı. İkinci yarı da istediğimiz gibi gidiyordu. 1-0 öne geçiyorsunuz ve 2 tane duran toptan gol yedik. Tabii ki de çok üzgünüz." dedi.

"İzin verilmiyor. Net konuşsam ceza alacağım"

Hakem kararlarına tepki gösteren Uğurlu, "Bu futbolu oynayıp çok küçük bütçelerle aslında nasıl oynanmasını gerektiğini gösterdik. İzin verilmiyor. Net konuşsam ceza alacağım. Gol atıyoruz, yiyoruz, oyunun 3 bölümünde iyi oynamaya çalışıyoruz. Maalesef buradan mağlup ayrılıyoruz. Zan altında bırakmak istemiyorum ama bu kadar aranmaz. Bu takımın bütçesi 5.5 milyon Dolar. O kadar para harcamaya gerek yok. Böyle baktığımız zaman izlenirlik azalıyor." dedi.

İlgini Çekebilir
VAR penaltı dedi, Fener Kasımpaşa'yı devirdi
Habere Git

"Biraz daha elimizi vicdanımıza koymamız gerekiyor"

"Bizim amacımız yukarıda kalabilmek" diyen Uğurlu, "Avrupa'da başarı kazanamıyoruz. Değerlendirsinler pozisyon öncesi frikik veriyorsun. Da Costa'ya darbe var. Bir şeyler bulunacak belli. Oyuncu değişikliği yapıp tutmaya çalıştık ama çok izin vermediler. Tadic'e en az sarı kart, Nuno'ya darbe var, devam. Biraz daha elimizi vicdanımıza koymamız gerekiyor. Galip gelmek güzel ama bizim amacımız yukarıda kalabilmek. Çok emek veriyoruz ama maalesef böyle işin tadı pek olmuyor." dedi.

“Penaltı pozisyonunda kendi adıma bir şey göremedim”

Hakem kararlarıyla ilgili de konuşan Uğurlu, “VAR’ın gelme sebebi bu zaten, gözden kaçırdı denilebilir. Haris’in bileğin basıyorsun, devam ettiriyor. Nuno’nun destek ayağına net tekme atılıyor devam ettiriyorsun. VAR pozisyonunu 2,5 dakika izliyorsan bir şey var. Oyuncumla konuştum, ‘Elimi çekerken hissetmedim bile’ dedi. Topun da yönü değişmiyor, aksiyona girmiyor. Bir şeyleri aramak gerekiyor. Kendi adıma bir şey göremedim. Penaltı pozisyonu öncesi 2 tane net pozisyonu görmüyorsan, penaltıyı verirsin” diye konuştu.

“VAR kayıtları bir şeyi değiştirmeyecek”

Sami Uğurlu, uzatma dakikalarında 4. hakemle konuşmasını da aktararak, “4. hakem 'VAR inceliyor, pozisyona bakılıyor' dedi. Umarım VAR kayıtları açıklanır ama bu kayıtlar bir şeyi değiştirmeyecek. Burada ben bir şey göremedim” diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler