Beşiktaş'ta Samet Aybaba, Yunus Emre Konak'ın peşinde

26.12.2023 - 09:00 | Son Güncellenme: 26.12.2023 - 09:09

Devre arası transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş'ta Futbol Takımları Koordinatörü Samet Aybaba Süper Lig'den genç oyuncunun peşinde. Detaylar haberimizde...

Beşiktaş'ta Samet Aybaba, Yunus Emre Konak'ın peşinde

AJANSSPOR - HABER

Rıza Çalımbay ile yolların ayrılmasının ardından bir yandan takımın başına getirilecek yeni teknik direktör için çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, bir yanda da devre arasında kadrosunu güçlendirmek için yapacağı takviyeler için girişimlere başladı.

Samet Aybaba'nın gözdesi

The Guardian'ın 60 kişilik gelecek vadeden yetenek listesine girip dikkatleri üzerine çeken Sivasspor'un 17 yaşındaki ön liberosu Yunus Emre Konak, Samet Aybaba'nın da radarında.  Genç oyuncu için girişimler başladı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ta teknik direktör adayları ikiye indi! İşte listedeki isimler
Habere Git

Rennes'ten sonra Beşiktaş

Sivasspor'un bu sezon vitrine çıkardığı Yunus Emre Konak için bir süredir Avrupa kulüplerinin devrede olduğu konuşuluyordu. The Guardian'ın her yıl özel olarak hazırladığı gelecek vadeden 60 genç yetenek listesinde de yer bulduktan sonra dikkatleri iyice üzerine toplayan başarılı oyuncunun adı Fransız ekibi Rennes'le anılıyordu. Fanatik'in haberine göre 2006 doğumlu ön libero için Beşiktaş'ın da devreye girdiği bilgisi var.

Görüşmeler başladı

Samet Aybaba 5 yıl önce Sivas'ta teknik direktörlük yaptığı dönemde ektiği altyapı tohumunun ilk meyvesi olarak yıldızı parlayan Konak için ısrarcı. Bu konuda bizzat Sivasspor başkanı Mecnun Otyakmaz ile görüştüğü ifade edilen tarafların kısa sürede pazarlıklara da başlayacağı belirtildi.

 

17 maçın hepsinde oynadı

Süper Lig'de bu sezon 17 maçın 17'sinde de şans bulan genç oyuncu bir asistlik skor katkısı verdi. Güncel piyasa değeri 1.8 milyon euro olan genç futbolcunun sözleşmesi 30 Haziran 2026'da sona eriyor. Yunus Emre Konak 3 kez de U21 Milli Takımı'nın formasını terletme başarısı gösterdi.

Senin için hazırladığımız haberler