Fenerbahçe'nin istediği Samet Akaydın İçin Cüneyt Dumlupınar'dan Açıklama

13.12.2022 - 00:55 | Son Güncellenme: 13.12.2022 - 01:01

Son dakika transfer haberi: Fenerbahçe'nin transferdeki gözdesi Adana Demirsporlu Samet Akaydın için eski hocası Cüneyt Dumlupınar açıklama yaptı. Detaylar haberimizde.

Fenerbahçe'nin istediği Samet Akaydın İçin Cüneyt Dumlupınar'dan Açıklama

Salim MANAV - AJANSSPOR

Süper Lig'de Vincenzo Montella yönetiminde zirvenin güçlü adayları arasında yer alan Adana Demirspor'da Samet Akaydın sergilediği performansla dikkatleri üzerine çekti ve Fenerbahçe'nin transfer listesine girdi. 

Eski hocası Cüneyt Dumlupınar konuştu

Samet Akaydın'ın transferiyle ilgili Adana Demirspor'da birlikte çalıştığı şu anda Bucaspor'a çalıştıran Cüneyt Dumlupınar'dan açıklama geldi. Dumlupınar olası transferde Jorge Jesus'un Samet için önemli olacağını söyledi. 

"Samet Akaydın, Jesus'un gözdesi olur"

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Cüneyt Dumlupınar, "Samet Akaydın, Adana Demirspor'a transfer olduğunda referansımız Ankara Keçiörengücü ve Şanlıurfa spor'da yaptıklarıydı, Karagümrük'teyken Şanlıurfa'ya karşı oynadığımız play-off maçında Samet'e hayran kalmıştım.

Murat Sancak'la bu konuyu konuşmadım

 Samet'in şu anda Adana Demirspor'da yaptıkları ortada, A Milli Takım'a kadar yükseldi. Samet Akaydın; Jorge Jesus'un sistemine ve hırsına uygun bir stoper, Jesus'un yeni gözdesi olur. Samet kesinlikle Fenerbahçe'ye giderse katkı sağlar. Samet'le de başkanımız Murat Sancak'la da bu konuyu konuşmadım. İnşallah onlar hakkında en hayırlısı olur" dedi. 

Tayyip Talha Sanuç yorumu

Tayyip Talha Sanuç ile ilgili olarak ise Dumlupınar, "Tayyip Talha Sanuç, Beşiktaş'ta başarılı olacaktır. Şu ana kadar gösterdiği performansla da göz doldurdu. Ben, Tayyip Talha'nın uzun vadede daha da başarılı olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

Okay Yokuşlu ve Galatasaray

"Okay Yokuşlu, Galatasaray'a gelecek mi?" sorusuna ise Cüneyt Dumlupınar, "Okay ile Kayserispor'da çalıştık, kendisini geliştirdi. Yaz ayında Okay ile konuştum; Türkiye'ye dönmeyeceğim" diye konuştu.

Samet Akaydın'ın performansı

Adana Demirspor'a 2020-21 sezonunun devre arasında Ankara Keçiörengücü'nden transfer olan 28 yaşındaki savunmacı, Mavi Şimşekler'de 54 maçta forma giydi ve 4 kez rakip fileleri havalandırdı. Futbola Arsinspor'da başlayan Samet Akaydın'ın kariyerinde; Sancaktepe, Şanlıurfaspor, Ankara Keçiörengücü ve Adana Demirspor takımları bulunuyor.

Murat Sancak doğruladı

 Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak da Samet Akaydın iddialarını doğruladı. Sancak "Samet Akaydın'ı Fenerbahçe'nin yanı sıra Galatasaray da istiyor. İki kulüple de temaslarımız devam ediyor. Transfer dönemi geldiğinde karar vereceğiz" ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler