Samet Akaydin ilk golünü attı! Arda, Ronaldo’ya ortak oldu

06.07.2024 - 23:24 | Son Güncellenme: 06.07.2024 - 23:29

Türkiye, EURO 2024 Çeyrek Finali’nde Hollanda ile karşılaştı. Samet Akaydin, Arda'nın pasında millilerimizi öne geçirerek Ay-Yıldızlı forma altındaki ilk golünü attı.

Samet Akaydin ilk golünü attı!  Arda, Ronaldo’ya ortak oldu

AJANSSPOR HABER

EURO 2024 Çeyrek Finali’nde Türkiye ile Hollanda karşı karşıya geldi. Bizim Çocuklar, Samet Akaydin’in golüyle mücadelenin 35. Dakikasında 1-0 öne geçti.

Ay-Yıldızlı forma ile ilk gol

Maçın 35. dakikasında Arda Güler’in açtığı ortada temiz bir kafa vuruşu yaparak Türkiye’yi Hollanda karşısında öne geçiren Samet Akaydin, kırmızı-beyazlı forma altında ilk golünü de atmış oldu.

Açılış yine millilerden

30 yaşındaki stoperin kafasından gelen gol ile öne geçen Bizim Çocuklar, EURO 2024’te oynadığı 5 maçın 4’ünde açılış golünü attı. Milliler, F Grubu’nda Portekiz’e karşı oynadığı maçta skor üretememişti.

Arda Güler, Ronaldo’ya ortak oldu

Samet Akaydin’in attığı golde asistin sahibi olan ve daha önce de Avusturya’ya karşı Merih Demiral’e gol pası veren Arda Güler; Cristiano Ronaldo, Enzo Scifo ve Lamine Yamal ile birlikte Avrupa Şampiyonları tarihinde tek bir turnuvada 20 yaş altında 1’den fazla asist yapan 4 oyuncudan biri oldu.

Savunmadan 4 gol

Defans oyuncusu Samet Akaydin’in attığı gol ile birlikte Türkiye, EURO 2024’te savunma oyuncularından 4 gol bulmuş oldu. Turnuvanın ilk maçında Mert Müldür, Gürcistan ağlarına güzel bir gol gönderirken Merih Demiral ise Avusturya’nın ağlarını iki kere sarsmayı başardı.

Senin için hazırladığımız haberler