Fransa Milli Takımı'nda Sakatlanan Karim Benzema'nın Yerine Kim Gelecek?

20.11.2022 - 14:37 | Son Güncellenme: 20.11.2022 - 14:45

Dünya Kupası öncesi Fransa Milli Takımı'nda Karim Benzema sakatlandı. Golcü oyuncunun yerine kimin geleceği merak konusuyken Deschamps açıklama yaptı.

Fransa Milli Takımı'nda Sakatlanan Karim Benzema'nın Yerine Kim Gelecek?

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası öncesi turnuvanın favorileri arasında yer alan son dünya şampiyonu Fransa'nın sakatlıklarla başı dertte. Paul Pogba, Mike Maignan, Presnel Kimpembe, N'Golo Kante ve Christopher Nkunku'nun ardından Karim Benzema da çıktığı son antrenmanda sakatlık yaşadı.

Benzema'nın yerine futbolcu çağırılacak mı?

Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps, sakatlığı nedeniyle 2022 FIFA Dünya Kupası'nda forma giyemeyecek Karim Benzema'nın yerine futbolcu davet edip etmeyecekleri hakkında açıklama yaptı.

"Yeterli sayıda forvet oyuncusuna sahibiz"

Katar'ın başkenti Doha'da basın toplantısı düzenleyen Fransız teknik adam, "Kaliteli bir kadromuz var. Saha içinde ve dışında yaptıkları her şeyde birlik içindeler. Onlara güveniyorum." diye konuştu. Milli takıma başka bir futbolcu çağırmayacağını belirten Deschamps, "Yeterli sayıda forvet oyuncusuna sahibiz." ifadesini kullandı.

1978'den beri ilk kez Ballon d'Or sahibi Dünya Kupası'nda olmayacak

Fransa'nın dünkü antrenmanında kalçasından sakatlanan 34 yaşındaki Benzema'nın yapılan kontrollerin ardından turnuvada forma giyemeyeceği ortaya çıkmıştı. 1978 yılından bu yana ilk kez Altın Top (Ballon d'Or) ödülünün son sahibi, Dünya Kupası'nda sahaya çıkamayacak.

Benzema'nın yerine Giroud ya da Mauani

Fransız teknik adamın, Benzema'nın yerine Olivier Giroud ya da bu sezon 23 maçta 8 gol atan Eintracht Frankfurt forveti Randal Kolo Muani'ye şans vermesi bekleniyor. D Grubu'nda yer alan Fransa, salı günü ilk maçında Avustralya ile karşılaşacak.

Senin için hazırladığımız haberler