Sakaryaspor - Giresunspor: 3-1 (Maç sonucu-yazılı özet)

09.12.2023 - 20:36 | Son Güncellenme: 09.12.2023 - 22:00

Trendyol 1.Lig 15.Haftasında Sakaryaspor, sahasında karşılaştığı Bitexen Giresunspor'u mağlup etti. İşte maç sonucu, özet, goller ve karşılaşmadan detaylar.

Sakaryaspor - Giresunspor: 3-1 (Maç sonucu-yazılı özet)

AJANSSPOR-HABER

Trendyol 1.Lig 15. hafta mücadelesinde Sakaryaspor, sahasında karşılaştığı Bitexen Giresunspor'u 3-1 mağlup etti ve üst üste 2. galibiyetini aldı.

Sakaryaspor'a 3 puanı getiren golleri 25. dakikada Yonathan del Valle, 38. dakikada Sinan Kurt ve 90. dakikada Dino Ndlovu kaydetti. Giresunspor'un tek golünü ise 67. dakikada Anıl Yiğit Çınar attı. 

Sakaryaspor 9 maçtır kaybetmiyor

Yeşil-Siyahlı takım ligde oynadığı son 9 lig maçında yenilgi yüzü görmedi (6 galibiyet, 3 beraberlik). Sakaryaspor ligdeki son mağlubiyetini 1-0'lık skorla Çorumspor'a karşı almıştı. 

Giresunspor son 4 maçını kaybetti

Karadeniz temsilcisi ise ligde oynadığı son 4 karşılaşmayı kaybetti.

  • Tuzlaspor: 3-1
  • Kocaelispor: 1-4
  • Göztepe: 3-0
  • Sakaryaspor: 3-1

Bu sonuçla Sakaryaspor 26 puanla beşinci, Giresunspor ise 9 puanla on yedinci sırada kaldı.

Maçtan dakikalar

25. dakikada Burak Süleyman’ın sağ taraftan ortasında ceza sahası içinde Del Valle’nin yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 1-0
38. dakikada Del Valle’nin pasında ceza sahası içinde Sinan Kurt, topu ağlara gönderdi. 2-0
55. dakikada Giresunspor’un sağ kanattan geliştirdiği atakta Olien Kuwas, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. VAR kontrolü sonrasında gol ofsayt gerekçesiyle geçerlilik kazanmadı.
67. dakikada köşe vuruşunda Enishan Ceylan’ın kafa vuruşunda kaleci Cihan’dan dönen topu Anıl Yiğit Çınar filelerle buluşturdu. 2-1
90+2. dakikada Dino Ndlovu ceza sahası dışından yaptığı düzgün vuruşla topu ağlara yolladı. 3-1

Maçtan detaylar

Hakemler: Ayberk Demirbaş, Hüseyin Kıvanç Durmaz, Azad İlhan
Sakaryaspor: Cihan Topaloğlu, Bülent Uzun, Sinan Kurt (Mikal Okyar dk. 65), Burak Süleyman, Donkor, Murat Cem Akpınar (Simon dk. 82), Hasan Kılıç (Rotman dk. 72), Roshi (Ali Ülgen dk. 65), Del Valle (Dino Ndlovu dk. 72), Erdi Dikmen, Oğuz Yıldırım
Yedekler: Yunus Emre Tekoğul, Çağlayan Menderes, Yusuf Sefa Karakuzu, Bülent Cevahir, Umut Uzun
Teknik Direktör: Turgay Karslı
Giresunspor: Erkan Anapa, Talha Ülvan, Mert Han Kurt (Emre Nizam dk. 46), Çekdar Orhan, Kuwas, Şahin Dik, Ertuğrul Şenlikoğlu, Kadir Seven, Mehmet Keskin (Enishan Ceylan dk. 46), Anıl Yiğit Çınar, Faruk Can Genç
Yedekler: Göktan Cörüt, Alperen Duman, Fatih Yılmaz, Ali Emirhan Akçay, Muhammet Turhan, Barış Gün, Kasım Alperen Köşker, Metin Caner Akbayrak
Teknik Direktör: Mehmet Birinci
Goller: Yonathen Del Valle (dk. 25), Sinan Kurt (dk. 38), Dino Ndlovu (dk. 90+2) (Sakaryaspor), Anıl Yiğit Çınar (dk. 67) (Giresunspor)
Sarı kart: Talha Ülvan (Giresunspor)

Turgay Karslı: "Kaybetmeme alışkanlığımızı sürdürüyoruz"

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Sakaryaspor Teknik Sorumlusu Turgay Karslı, "3 puanı almak çok değerli ve çok güzeldi. Oyuncularımızı kutluyoruz. Oyunun bir beyaz bir de siyah yönünü tekrardan gördük. Bunu bir özeleştiri olarak kabul edersek biraz daha disiplinli özellikle oyunun ikinci yarısında kontrolümüz altındaki oyunu nasıl kontrol dışına çıkardığımızı tekrar tekrar kendimiz değerlendirip, oyuncu arkadaşlarımız ile paylaşacağız. Saha şartları her iki takım içinde aynı şekilde eşitti. O yüzden tekrar sözümün başında dediğim gibi 3 puan değerliydi, kazanmak güzel. Kazanma alışkanlığımızı, kaybetmeme alışkanlığımızı sürdürüyoruz" dedi.

Mehmet Birinci: “Bu takımı kurtaralım, çok üzülüyorum”

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Giresunspor Teknik Direktörü Mehmet Birinci ise duygulandı. Gözleri dolan teknik adam, “Maçın geneline baktığımız zaman herhalde puan durumundaki yerlerimizi Sakarya ile değiştirmemiz lazım, oynadığımız futbola göre. Kadromuz çok kısıtlı, Sakaryaspor’u tebrik ediyorum. Giresunspor’un buralara nasıl geldiğini ben çok iyi biliyorum. Bu takımı 1. Lig’e ben çıkartmıştım. Karda, yağmurda, çamurda ter döktük buralara geldik. Erzurum deplasmanına giderken kaza yaptık, otobüsümüz takla attı, ölümden döndük. Bu takımı buralara çıkarttık. Buradan Giresun’daki siyasilere ve herkese sesleniyorum; lütfen yalvarıyorum, bu takıma sahip çıkın. Kadromuz kısıtlı, transferin açılması için lütfen siyasiler bize yardım edin. Ben bu toprakların çocuğuyum. Giresunspor, Giresun’un bir markasıdır. Bundan başka Giresun'umuzun tutar bir yeri yok, sadece marka” dedi.

“Takımı kurtaralım, çok üzülüyorum”

Birinci, “Emin olun Giresun'daki balıkçı Şeref, ayakkabı boyacısı Dursun kadar üzülen belki de yoktur. Dışarıdaki insanlar için, lütfen bu takıma sahip çıkalım. Yönetimleri eleştirmek benim haddim değil ama yönetimlerin yaptığı hatalar bu takımı buralara getirdi. Siyasilere yalvarıyorum, Giresunlu, oranın bir çocuğu olarak, takımı kurtaralım, çok üzülüyorum” diyerek gözü yaşlı bir şekilde basın toplantısından ayrıldı.

Senin için hazırladığımız haberler