Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn'den sürpriz istifa açıklaması!

25.08.2024 - 00:11 | Son Güncellenme: 25.08.2024 - 00:45

TFF 1.Lig 3. hafta mücadelesinde Çarşamba günü Amedspor ile karşılaşacak olan Sakaryaspor'da Başkan Gökhan İn gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn'den sürpriz istifa açıklaması!

AJANSSPOR HABER

28 Ağustos Çarşamba günü saat 21.00'de Ersun Yanal'ın teknik direktörlüğünü yaptığı Amedspor ile karşılaşacak olan Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn, hem maça dair hem de oyuncuların ödeme alamaması iddiaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

"Maksadını aşan haberler bilinçli olarak servis edildi"

Fırtınahaber üzerinden açıklama yapan Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn: "Son zamanlarda hem sosyal medyada hem de çeşitli yayın kuruluşlarında Sakaryaspor ile ilgili maksadını aşan çok sayıda haber bilinçli olarak servis edildi.

Önce Amed maçı bir provokasyon malzemesi olarak kullanılmaya çalışıldı, daha sonra ise yönetimimiz içerisinde yaşanan bazı aksilikler bilinçli olarak dışarıya sızdırılarak bir infial oluşmasına sebebiyet verdi.

Saha istemeye mecburduk.

Bu günler de gelip geçer, aslolan Sakaryaspor’dur. Amed maçının yeri konusunu genel hatlarıyla anlatmam gerekirse, ihtiyatlı davranmamız gerekiyordu. Saha bakım çalışmalarımız devam ettiği için çevre illerimizden saha istemeye mecburduk. Saha tadilatının kulüp yönetimiyle hiçbir alakası yok.

Tadilat geçen sezonun sonunda başladı ve tüm işleyiş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. Bizler de üzerimize düşeni, çevre illerimizden stadyum arayarak yapmaya gayret gösteriyoruz. Çevre illerimizde ve ilimizin ilçelerinde stadyumların bir kısmı TFF standartlarına uymadığı, bir kısmı ise diğer kulüp yöneticileri bizi istemediği için kabul görmedi. Erteleme ve saha takası dahil çok alternatif sunduk ancak Federasyon böylesini uygun gördü.

Ben de yanıldım!

Çek olayına gelince; her birimiz ticaretle uğraşan insanlarız ve kimi zaman sıcak para akışını sağlayamadığımız dönemlerde çek yöntemine başvuruyoruz. Yönetimden bir arkadaşımızın sözü üzerine bazı futbolcuları çek yöntemiyle ödeme almaları konusunda ikna ettik ancak beni de yanıltan bazı süreçler yaşandı. Yönetimdeki bu arkadaşımız ile ilgili istişarelerimiz sürüyor. Konuyla ilgili açıklamayı ilerleyen günlerde basın sözcüm veya danışmanlarım yapacaktır.

Gerekirse adalet önüne çıkarız

Bizler ne yaptıysak Sakaryaspor için yaptık. Dışarıdan hiçbir destek görmeyeceğimizi bile bile elimizi ateşin içine soktuk ve elimizi orada tutmaya devam ediyoruz. Evet, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Alemdar’ın öncülüğünde takımımızın transfer yasağı kaldırılmıştır ama bu meblağ da bazı basın kuruluşlarında yer aldığı gibi 50-100 milyon lira civarında kaynaklar değil. Zaten öyle olsa bu çek krizini hemen sübvanse eder, kamuoyunu bu şekilde meşgul etmezdik. Bu olayı harlayan, Sakaryaspor’un menfaatleri yerine provokasyonu tercih edenlerle de gerekirse adalet önünde hesaplaşırız. Beyanının ispatını veremeyen namerttir!

Babamın oğlu olsa affetmem

Süreç devam ediyor. Yönetimimiz, personelimiz, taraftarımızın önde gelen kıymetli isimleri ve futbolcularımızın her biriyle, dirsek teması halinde süreç hakkında bilgilendirme ve istişareleri sağlamaya devam ediyoruz. Takımın kamuoyu ve basın tarafından rahat bırakılması, Çarşamba günü oynanacak Amed maçı için son derece önemlidir. Bu süreçte en büyüğünden en küçüğüne her türlü destek için çok teşekkür ediyorum. Beni ya da yönetimimden birini sevmiyor diye de Sakaryaspor’u yabana atıp karalama kampanyaları yapanları ise babamın oğlu olsa affetmeyeceğim. Bizim kimseye veremeyecek bir hesabımız yok" dedi.

İstifa edecek mi?

Son olarak istifa edeceği yönünde çıkan iddialara cevap veren Başkan İn, "İstifa mistifa yok!" diyerek, "Ben ya da başka bir kişiden dolayı kulübe destek vermek istemeyenler elbette olabilir, buna da saygı duymak zorundayız ama en azından Sakaryaspor’un hatrına, Sakaryaspor’a gölge etmeyin, başka ihsan istemeyiz. İstifa mistifa yok. Aşkımızın yanında, işimizin başındayız!" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler