Beşiktaş, Sakatlığı Bulunan Saiss'in Oynatılmaması İçin Fas'a Talepte Bulunacak

16.12.2022 - 10:08 | Son Güncellenme: 16.12.2022 - 12:30

Beşiktaş, sakat olmasına rağmen Dünya Kupası'nda forma giyen Romain Saiss'in üçüncülük maçında oynamaması için Fas Futbol Federasyonu'na talepte bulunacak.

Beşiktaş, Sakatlığı Bulunan Saiss'in Oynatılmaması İçin Fas'a Talepte Bulunacak

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'na damga vuran Fas Milli Takımı, büyük bir sürprize imza atarak yarı finale kadar yükselmeyi başarmıştı. Fas'ın Dünya Kupası'ndaki yürüyüşünde büyük pay sahibi olan kaptan Romain Saiss, sakatlığının bulunmasına rağmen maçlarda görev aldı. Tecrübeli stoperi sezon başında kadrosuna katan Beşiktaş, sakat olmasına rağmen oynatılan Saiss için harekete geçti.

"55 dakika tek bacakla oynadım"

İlk olarak Dünya Kupası çeyrek finalinde, Portekiz karşısında sakatlanan Romain Saiss, sahayı sedye ile terk etmek zorunda kaldı. Çıkarken gözyaşlarına hakim olamayan tecrübeli oyuncu, maçın ardından yaptığı açıklamada, "Sakatlığıma bakacağız. 55 dakika neredeyse tek bacakla oynadım. Yarı final maçına da çıkmak için ne gerekiyorsa yapacağım. Takımıma yardım etmek istiyorum" dedi.

Fransa maçında 21 dakika dayanabildi, Şenol Güneş eleştirdi

Dediği gibi yarı finalde de sahaya çıkan Saiss, Fransa'ya karşı 21 dakika dayanabildi. Ağrılarının arttığını ifade eden futbolcu, yerini Amallah'a bıraktı. Saiss'in bu kararı sakatlığının ilerlemesine sebep oldu. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada 32 yaşındaki savunmacıyı eleştirdi.

İlgini Çekebilir
Şenol Güneş transferde devre arasını işaret etti!
Habere Git

"Hem bize hem kendine, herkese zararı oldu"

Güneş, "Saiss'in durumuna bakacağız. Birinci derecede yırtıktı, üstüne giderse sıkıntısı artacaktı. Belki artmıştır, oynaması çok kötü karardı. Bazen futbolcular bu tercihleri yapabiliyor. Son maçında Fas takımına katkısı olmadı. Hem bize hem kendine, herkese zararı oldu." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş üçüncülük maçına çıkmaması için talepte bulunacak

Fas, yarın Hırvatistan karşısında Dünya Kupası üçüncülüğü için mücadele edecek. Siyah-Beyazlılar, Romain Saiss'in bu maçta oynamaması için Fas Futbol Federasyonu'na talepte bulunacak. Beşiktaş bu talebi daha önceki maçlarda da iletmiş fakat oyuncunun isteği doğrultusunda Saiss ilk 11'de yer almıştı.

Fas Dünya Kupası'nda tarih yazdı

Katar'da dev turnuvaya Hırvatistan karşısında alınan beraberlikle başlayan Fas, gruptaki diğer iki maçını kazandı. Belçika, Kanada ve Hırvatistan'ı geride bırakan Afrika temsilcisi F Grubu'nu lider bitirdi.

İlgini Çekebilir
Dünya üçüncüsü kim olacak? Damalılar, Atlas Aslanları'na karşı
Habere Git

Son 16'da İspanya'yı penaltılarda, çeyrek finalde Portekiz'i tek golle geçen Fas Dünya Kupası'na damga vurdu. Katar'ın sürpriz takımı Fas, kendi tarihinde ve Dünya Kupası tarihinde yarı finale yükselen ilk Afrika ülkesi oldu. Fas, yarı finalde eşleştiği Fransa'ya kaybetti ve finali kaçırdı.

Hırvatistan ile Fas yarın Dünya üçüncülüğü için sahaya çıkacak

Hırvatistan ile Fas arasında oynanacak Dünya Kupası üçüncülük maçı 17 Aralık Cumartesi günü, saat 18.00'de başlayacak. Karşılaşma, Khalifa Stadı'nda oynanacak. Maçı Katarlı hakem Abdulrahman Al Jassim yönetecek.

Senin için hazırladığımız haberler