Sainz'dan yeni sözleşme açıklaması

16.10.2023 - 19:31 | Son Güncellenme: 16.10.2023 - 19:33

Formula 1 takımlarından Ferrari'nin İspanyol pilotu Carlos Sainz, kış aylarında yeni bir sözleşme imzalamanın doğru olacağını söyledi. Detaylar...

Sainz'dan yeni sözleşme açıklaması

AJANSSPOR HABER

Ferrari'nin 29 yaşındaki pilotu Carlos Sainz, kış aylarında yeni sözleşme imzalamayı istediğini açıklarken, takımı hakkında da açıklamalar yaptı. Bu sezon Red Bull dışında yarış kazanan tek isim olan Carlos Sainz, kariyerinin 2'nci Grand Prix zaferini kazanmıştı. Sürücüler Sıralamasında da takım arkaşı Charles Leclerc'in önünde bulunan Sainz, yeni sözleşme için yeşil ışık yaktı.

Sainz: Ferrari'de kendimi çok rahat hissediyorum

Formula 1'de bu sezon Red Bull pilotları dışında yarış kazanan tek pilot konumunda olan Carlos Sainz, takımında mutlu olduğunu söylerken, "Ferrari'de kendimi daha rahat hissediyorum. Uzun vadede burada kalmak istediğime dair hiçbir şüphem yoktu" şeklinde açıklama yaptı.

Sainz: Umarım kış ayları çalışmaya devam etmek için iyi bir fırsat olur

Carlos Sainz, yeni sözleşme hakkında "Umarım kış ayları, anlaşmak ve gelecekte de birlikte çalışmaya devam etmek için iyi bir fırsat olur" ifadelerini kullandı. Sainz ayrıca Ferrari adına yarıştığı için mutluluk duyduğunu ve kendisini şampiyonluk için Ferrari'ye yardım etmeye çalışırken gördüğünü sözlerine ekledi. 

Ferrari patronu sezon bitimini işaret etmişti

Ferrari takım patronu Frederic Vasseur, sezonunn kalan yarışlarına odaklanılması gerektiğini ve yeni kontratlar için sezonun bitimini işaret etmişti. Ferrari bu sezon markalar sıralamsında Red Bull ve Mercedes'in ardından 298 puanla 3'üncü sırada yer alıyor. Ferrai pilotları ise sürücüler sıralamasında 5 ve 6'ncı sırada yer alıyor. Carlos Sainz 153 puanla 5'inci sırada bulunurken, Charles Leclerc ise 145 puanla 6'ncı sırada yer alıyor. 

Senin için hazırladığımız haberler