Sainz, İstanbul'da son sıradan başlayacak!

06.10.2021 - 22:14 | Son Güncellenme: 06.10.2021 - 22:17

Scuderia Ferrari takımı, Carlos Sainz'ın Türkiye GP'de dördüncü motoruna geçiş yapacağını ve bu yüzden ceza alacağını açıkladı.

Sainz, İstanbul'da son sıradan başlayacak!

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Büyük bir heyecanla beklenen Formula 1 Türkiye GP'sine az bir zaman kala takımlardan son dakika bilgiler gelmeye devam ediyor.

Carlos Sainz ceza alacak

Formula 1 tarihinin en köklü ve 16 şampiyonluk ile en başarılı takımı Scuderia Ferrari, Rusya GP'yi üçüncü sırada tamamlayarak podyuma çıkan Carlos Sainz'ın, Türkiye GP'de dördüncü motoruna geçiş yapacağını ve ceza alacağını açıkladı.

Leclerc'den sonra Sainz'ın motoruda değişecek

2 hafta önce koşulan Rusya Grand Prix'sinde Leclerc ile yeni motora geçiş yapan İtalyan takım, Monacolu pilotun verilerinde yaptığı incelemenin ardından ERS kullanımında uygulanan yaratıcı çözümlerden memnun oldu. Bu verilerin ardından ise İtalyan takım, Sainz'ı da dördüncü motora geçirme kararı aldı. 

Carlos Sainz, Türkiye Grand Prix'sine en geride başlayacak

Böylelikle bu hafta sonu gerçekleşecek olan 2021 Türkiye Grand Prix'sinde Carlos Sainz, FIA tarafından verilen üç motorluk hakkı doldurduğu için, aynı Rusya GP'sinde Charles Leclerc'e olduğu gibi, gridin gerisinden başlayacak. 

Senin için hazırladığımız haberler