Şahika Dünya Rekoru’na Dalıyor!

17.10.2018 - 16:09 | Son Güncellenme: 17.10.2018 - 16:09

Dünya Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen, 25 Ekim günü Salda Gölü’nde Dünya Rekoru’nu kırmak için dalacak. Paletsiz kategoride 55 metre olan Kadınlar Dünya Rekoru’nu geçecek olan milli sporcu, Dünya Rekoru ilebirlikte kuruma tehlikesi ile yüz yüze olan Burdur Gölü’ne de dikkat çekecek.

Dünya Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen, 25 Ekim günü Salda Gölü’nde Dünya Rekoru’nu kırmak için dalacak. Paletsiz kategoride 55 metre olan Kadınlar Dünya Rekoru’nu geçecek olan milli sporcu, Dünya Rekoru ilebirlikte kuruma tehlikesi ile yüz yüze olan Burdur Gölü’ne de dikkat çekecek.

 Milli Sporcu; “Salda Gölü’ne, Burdur Belediye Başkanımız Ali Orkun Ercengiz daveti ile geçtiğimiz sene geldim ve keşif dalışı yaptım. Sonrasında bu bölgeye ve Burdur Gölü’ndeki kuraklığa dikkat çekmek  için Dünya Rekoru’nu burada kırmaya karar verdik.’’

 

Dünyada Bir İlk!

 

“Dünyada daha önce 30 metreden derine dalınmamış, sualtı henüz keşfedilmemiş Salda Gölü’nde bir ilki gerçekleştirmek istedik. Hedefim mevcut Dünya Rekoru’nu en az 10 metre ve fazlası ile kırarak, irtifada olan, zorluk derecesi yüksek bir gölde insan limitlerini sonuna kadar zorlamak. Salda, Mars yüzeyine benzeyen Dünyada 2 yerden birisi.Burdur Gölü ise kuruma tehlikesiyle yüz yüze.  Bu özel bölgelerinkorunması ve Dünyaya tanıtılması için, Burdur Valiliği ve Burdur Belediyesi desteği ile geçtiğimiz sene Dünya Rekoru’nu Salda Gölü’nde kırmaya karar verdik.

 

Burdur Gölü Kurumasın!

 

Son 35 yılda Burdur Gölü’nün üçte biri kurudu. Göllerimizin korunması için kırmızı alarmdayız!

Türkiye’yi uluslararası platformda temsil edebilmek için yıllardır son gücümle çalışıyorum. Cumhuriyetimizin 95. Yılına da ithafen Dünya Rekoru’nu ülkemize getirmek ve kurumakta olan Burdur Gölü’ne dikkat çekerek gölü canlandırma çalışmalarının artması için farkındalıkyaratmak istiyoruz.” dedi.

 

Rekor denemesi internet üzerinden canlı izlenebilecek.

Senin için hazırladığımız haberler