Şahane cumartesi!

31.07.2021 - 12:21 | Son Güncellenme: 31.07.2021 - 12:27

2020 Tokyo Olimpiyatları'nda bugün milli sporcularımız Ersu Şaşma, Mete Gazoz ve Filenin Sultanları'ndan başarılı sonuçlar geldi. İşte detaylar...

Şahane cumartesi!

AJANSSPOR - HABER

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda 31 Temmuz cumartesi günü Türkiye için unutulmaz ve tarihi bir güne sahne oldu.

Mete Gazoz'dan altın geldi

Klasik yay bireysel finalinde İtalyan Mauro Nespoli'yi 6-4 yenen milli okçu Mete Gazoz, Türkiye'ye Tokyo'da ilk altın madalyayı getirdi.  Gazoz'un bu tarihi başarısıyla okçuluk; Türkiye'nin güreş, halter, judo ve tekvandonun altın madalya kazandığı beşinci branş oldu.

Filenin Sultanları tur atlamayı garantiledi

Türkiye'ye moral veren bir haber de kadın voleybolundan geldi. Daha önce 2012 Londra Olimpiyatları'nda ilk turda elenen ve turnuvayı 9. sırada tamamlayan A Kadın Voleybol Milli Takımı, Tokyo'da Arjantin'i 3-0 yenerek çeyrek finale kalmayı garantiledi. Filenin Sultanları son kaçını pazartesi 08.20'de Rusya Olimpiyat Komitesi ile yapacak. Bu maçın ardından Türkiye'nin çeyrek finaldeki rakibi belli olacak.

Ersu Şaşma'dan bir ilk

Milli atlet Ersu Şaşma, Tokyo Olimpiyat Stadı'nda gerçekleştirilen yarışlarda, 5.65 metrelik derecesiyle adını erkekler sırıkla atlamada en iyi 12 atlet arasına yazdırdı. Milli atlet Ersu Şaşma, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda erkekler sırıkla atlamada finale kalarak bunu başaran ilk Türk atlet oldu.  Milli sporcu, 3 Ağustos Salı günü yapılacak finallerde yarışacak.

Senin için hazırladığımız haberler