Christian Eriksen 'Beş dakikalığına dünyayı terk ettim'

11.02.2022 - 16:44 | Son Güncellenme: 11.02.2022 - 16:59

Euro 2020'de Danimarka formasıyla çıktığı maçta sahada kalbi duran Christian Eriksen 'Beş dakikalığına bu dünyayı terk ettim' açıklamasını yaptı.

Christian Eriksen 'Beş dakikalığına dünyayı terk ettim'

 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda, Danimarka'nın Finlandiya ile oynadığı maçta kalp krizi geçiren Christian Eriksen yaşadığı anları anlattı. 

Göğsümde bir baskı hissettim

12 Haziran'da  2020 Avrupa Futbol Şampiyonası B Grubunda Danimarka Finlandiya maçının 43. dakikasında geçirdiği kalp krizini geçirerek yere yığılan Christian Eriksen "O beş dakika dışında her şeyi hatırlıyorum. Daha sonra beş dakika olduğunu söylediler. Taç atışını, topun dizime çarpmasını hatırlıyorum ama daha sonra ne olduğunu bilmiyorum. Sonra etrafımda insanlar vardı ve göğsümde bir baskı hissettim, nefesimi toplamaya çalışıyordum. Uyandım, gözlerimi açtım ve etrafımda insanları gördüm. Neler olduğunu anlayamıyordum." dedi.
 

İlgini Çekebilir
Sadettin Saran, İbrahimovic'e meydan okudu
Habere Git

Beş dakika bilincim kapalıydı

Eriksen "O an ne olduğu hakkında bir fikrim yoktu. Sonra düşündüm, 'Ayağıma mı bir şey olmuştu? Belimi mi kırmıştım? Bacağımı kaldırbiliyor muydum?' Ne olduğunu anlamaya çalışırken aklımdan bunlar geçti. Sonra ambulansta birilerinin 'Bilinci ne kadar kapandı?" dediğini duydum, birisi de 'Beş dakika' diye yanıtladı. Bilincimi kaybettiğimi ilk olarak böyle anladım." ifadelerini kullandı. 

Brentford ile futbola geri dönüyor

İnter ile sözleşmesini feshettikten sonra İngiltere Ligi takımlarından Brentford'a transfer olan ve sahalara dönmeye hazırlanan Eriksen, yeni takımı hakkında şunları söyledi.

''Yeni takımımla sadece bir haftadan fazla bir süredir antrenman yapıyorum ve kondisyonumu kazanmam zaman alıyor. Ne zaman oynayacağıma dair bir tarih vermek zor, ama umarım birkaç hafta içinde her şey iyi gidecek. Antrenörüm ne zaman oynamamı uygun görürse, ancak o zaman sahaya çıkabilirim. Oyun tarzımı değiştirmeyeceğim. Son altı aydır ekstra çalışmalar yaptım ve şimdi eskisinden bile daha iyi durumdayım. Hayatımdaki tek eksik futbol. Kendimi iyi hissediyorum ve bu yüzden, aynı seviyeye döneceğimden eminim. Sahaya çıkıp tekrar bir maç oynayabilmek çok özel olacak. İnanılmaz olacak''

Senin için hazırladığımız haberler