Sadi Tekelioğlu: "Trabzonspor’da yol parası vermeye imtina edilen adamlar..."

30.04.2019 - 15:40 | Son Güncellenme: 30.04.2019 - 18:40

Sadi Tekelioğlu: "Trabzonspor’da yol parası vermeye imtina edilen adamlar..."

Trabzonspor'un eski teknik direktörlerinden Sadi Tekelioğlu, bordo-mavililerin gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Radyospor'da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç'in sorularını yanıtlayan Tekelioğlu flaş açıklamalar yaptı. Tekelioğlu'nun açıklamaları şu şekilde;

Fenerbahçe - Trabzonspor maçına hangi açıdan bakıyor?

Fenerbahçe -Trabzonspor maçına baktığım açı; Uğurcan’ın, Yusuf’un, Abdülkadir’in ve Hüseyin’in performansıydı. Bana göre amacına da ulaştı. Uğurcan çok net pozisyonlar kurtardı. İyi bir maç oynadı. Bana göre golde de hatası yok. O topa oyuncular bakmalıydı. Abdülkadir asist, Yusuf gol attı. Buradan bakıyorum. Bir de 20 yılı aşkın süredir Fenerbahçe’yi deplasmanda yenemeyen Trabzonspor var. Trabzonspor camiası adına üzüntü verici bir durum. Kırılma maçı olabilirdi.

Sadi Tekelioğlu: "Yol parası vermek için imtina edilen adamlar geleceği kurtarıyor"

Türk futbolunun çıkarması gereken dersler var. Trabzonspor’daki genç oyunculardan, oynadığımız zeminlerden kimsenin haberi yoktu. Abdülkadir Ömür 19 puanlık katkı yapacak, Onur Kıvrak olmayacak ve Uğurcan oynayacak desek belki o dönem kimse inanmazdı. Son 7 yılım altyapıda geçti. Bütün finallere katılmış tek kulübüz. Trabzonspor’da altyapıda sonuçlar verdik ve milli takıma oyuncular verdik. Mesela; Bucaspor’un geldiği noktada ortada. Kulüplerin bundan ders çıkarması lazım. Trabzonspor’da yol parası vermeye imtina edilen adamlar bugün kulübün geleceğiyle ilgili konuşuluyorsa bundan dersler çıkarmak gerek.

"Volkan'ın hareketlerini tasvip etmiyorum ama kulübünü sahipleniyor"

Aidiyet duygusu başkadır. 12-13 yaşında kulüpte yer alan bir futbolcu ile sonradan gelen futbol bir olmayabiliyor. Örneğin; Fenerbahçe’de Volkan Demirel’in hareketlerini tasvip etmiyorum ama takımını sahipleniyor. Hareketlerini, tavrını tasvip etmiyorum, örnek verme anlamında bunu söylüyorum.

"Yöneticilerin, kaliteli yabancıya ulaşmak gibi bir dertleri yok"

Kulüp yönetimleri Türk oyuncuların kendileriyle pazarlık yapmasını sevmiyor. Kulüp yöneticileri, kaliteli yabancı oyuncuyu getirmek gibi bir derdi yok. Kaliteli yabancıya ulaşmak isteyenlerin başka illerde oyuncu seyretmiş olması gerekir. Bursaspor örneği var. Düşme hattında dezavantajlı kulüp. Bursaspor ligde kalsın, yine yabancı transferine yönlenecektir. Genel olarak bakış böyle.

"En kötü takımın kulübesinde 5 tane yabancı var"

Kaliteli yabancıya tamam diyorum. Ama en kötü takımın yedek kulübesinde 5 tane yabancı futbolcu var. Gerekirse 11 tane oyuncu da yabancı olsun. Kalite katacaksa, takımına katkı verecekse yabancı oyuncu alınır. İyi planlama gerek.

Senin için hazırladığımız haberler