Sadettin Saran açıkladı: Tarihi fırsat kaçtı! Fenerbahçe, Galatasaray...

30.11.2022 - 11:37 | Son Güncellenme: 30.11.2022 - 11:46

Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Fenerbahçe'den Arda Güler'e; stada Atatürk ismi verilmesi önerisinden yayın ihalesine kadar birçok konuda önemli açıklamalar yaptı.

Sadettin Saran açıkladı: Tarihi fırsat kaçtı! Fenerbahçe, Galatasaray...

AJANSSPOR HABER

Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Mustafa Kemal Atatürk’ün adını taşıyan 23. spor salonunun açılışını Çanakkale’de yaptı. Açılıştan sonra basın mensuplarıyla bir araya gelen Sadettin Saran, birçok konuda önemli açıklamalar yaptı. 

"Fenerbahçe hoca açısından 12'den vurdu"

Saran'ın açıklamarından öne çıkan kısımlar şöyle: Hem futbolda hem basketbolda hocalarımız çok iyi. Fenerbahçe, hoca açısından 12’den vurdu. Takımlar da iyi. Basketbolda düşük bütçeyle kadro kuruldu. İstek var, uyum var. Nazar değmesin.

"Ali Koç büyük fedakârlık yaptı"

Futbolda istikbal vaat eden ileriye dönük oyuncular var. Giresun maçı kaza. Üretim şart. Bugünün şartlarında Ali Koç Bey büyük fedakârlık yaptı. 

İlgini Çekebilir
Saran Group 23. spor salonunu Çanakkale'de açtı
Habere Git

"Yayın gelirinin TL'ye bağlanması sıkıntı"

Her şeyde daralma var, futbolda apayrı daralma var. Giderler arttı gelirler azaldı. En büyük gelir yayın geliri. Ancak yayında gelirlerin TL’ye bağlanması sıkıntı. Bu zor dönem inşallah geçecek.

"Atatürk ismi gurur verici"

Bir sürü yerden Atatürk ismi çıkarılırken Fenerbahçe Stadı’nın isminin Atatürk olması için girişimde bulunulması 100. yıl için çok güzel. Mutluluk verici. Fenerbahçeliliğimle gurur duyuyorum. Böyle şeylerin yapılması lazım. Bu ülkenin daha iyi yerlere gelmesi için gençlere ihtiyaç var. Bizim de çorbada tuzumuz olsun diye bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.

"İhtiyaç olursa koşa koşa Fenerbahçe'ye giderim"

Hayalimde Fenerbahçe başkanlığı var. İhtiyaç duyulursa koşa koşa giderim. Kulüp yönetmek kolay iş değil. Kocaelispor borçlarını 30 yılda toparladı. Adam koltuğa geçiyor kendi şirketini yönetir gibi kulübü yönetmiyor. Çıkarlarını ön planda tutuyor. Bunların hesap vermesi lazım. Ben bunu kendi adıma görmüyorum. Biz iyi yönetiriz. Anadolu’da birçok kulüp başkanı vermeye değil almaya geliyor. Türk sporunun en büyük sorunlarından biri bu. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe Atatürk Stadı'na ilk onay
Habere Git

"24. salon İzmit'te yapılacak"

Hizmete devam. 24. salonu İzmit’te yapacağız. 25.’sini de Şırnak’ta. Hedef ölene ya da batana kadar bunları yapmak. Atatürk’ün söylediği gibi “Ülkesini seven ülkesine hizmet edendir”. Biz anamızdan böyle öğrendik. ABD’li annem verdi bana bu vizyonu. Kırıkkale’de, Hakkari’de bir çocuğun gelip “Allah razı olsun” demesi beni mutlu ediyor. İş insanıyım, spor insanıyım, siyaseti düşünmüyorum.

"Arda Güler büyük yıldız olacak"

Arda Güler müthiş. Bugüne kadar yurtdışındaki en büyük yıldız olacağına inanıyorum. Eksikleri var tabii. Türkiye’nin Dünya Kupası’nda olmaması üzücü. Dortmund’un sahiplerindendim. Altyapı fabrika.

"Altyapı olmazsa kurtuluş yok"

Altyapı olmazsa ne futbol ne de basketbol kurtulmaz. Euroleague’de ilk beşin içinde Türk oyuncu olmaması burukluk yaratıyor. Altınordu’yla gurur duyuyorum. Başkanları Mehmet Bey’i kutluyorum. Bizim spor salonlarını 50 binin üzerinde çocuk kullanıyor. Bu çocuklara bir şey vermek bunları spor aracı göstermek çok önemli. Türk sporunda en büyük gelişim üretim. 

İlgini Çekebilir
Ali Koç: Yayın ihalesinde en iyi teklif Saran'ın
Habere Git

"Yayın ihalesinde tarihi fırsat kaçtı"

Yayın ihalesinde bizim önerimiz yayıncının esirinin olmaktansa yayının sahibi olacaktı kulüpler. Yurtdışında örnekleri var. Olmayacak bir şey değildi. Tarihi fırsat kaçtı. 

"Fenerbahçe, Galatasaray bunu anladı"

Ticareti bilenler Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Göztepe, Sivasspor başkanları bunu anladılar. Tek teminat mektubu veren bizdik. Biz kulüplere “Gelin sahibi olun” dedik. Kulüpleri düşünerek iyi teklif yaptık. Kâr da vardı ileride komple sahip olacaklardı. Yayın hakları ve yayıncı kuruluş için şirket kurulacaktı, onun sahibi kulüpler olacaktı. İşletmesini biz yapacaktık. Garanti veriyorduk. Demek ki iyi anlatamamışız. Kulüpler esir. Pandemi geldi düşür, şu geldi düşür.

Senin için hazırladığımız haberler