Sacha Boey Kamerun Milli Takımı'nda

10.12.2021 - 19:07 | Son Güncellenme: 11.12.2021 - 00:52

Galatasaray'da bir süredir sakatlığı nedeniyle oynayamayan Fransız sağ bek Sacha Boey ülke seçimini Kamerun'dan yana kullandı ve Afrika Kupası'na çağırıldı. İşte detaylar...

Sacha Boey Kamerun Milli Takımı'nda

AJANSSPOR HABER

UEFA Avrupa Ligi'nde 30 Eylül'de oynanan Marsilya-Galatasaray maçından beri sahalardan uzak olan Sacha Boey'e milli davet geldi. 

Kamerun Milli Takımı kadrosunda

Boey, Kamerun Milli Takımı'nın kadrosuna çağrıldı. Kamerun, Afrika Uluslar Kupası için 40 kişilik geniş kadrosunda sarı-kırmızılı oyuncuya da yer verdi. Sakatlığı sebebiyle bir süredir oynayamayan Sacha Boey, Kamerun'un Afrika Uluslar Kupası A Grubu'nda mücadele edeceği kadroda yer buldu. Fransa vatandaşlığı olan genç yıldız adayı milli takım tercihini Kamerun'dan yana kullandı.

Afrika Uluslar Kupası ne zaman?

Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF), Kamerun'da düzenlenecek olan 2021 Afrika Uluslar Kupası'nı 2022 yılına erteledi. CAF'tan yapılan açıklamada, 2021'deki turnuvanın 2022'nin ocak ayında gerçekleştirileceği duyuruldu. İlk kez 1957 yılında düzenlenen turnuva, 1968'den beri her iki yılda bir düzenlenmektedir. Bu kez de 9 Ocak - 6 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek. 

Galatasaray'ı ocak ayında yalnız bırakabilir

Kamerun turnuvadaki ilk maçını 9 Ocak'ta Burkina Faso'ya karşı oynayacak. Eğer Boey, Kamerun'un kesinleşen kadrosunda da yer bulur ve organizasyonda takımıyla son maçlara kadar ilerlerse, sarı-kırmızılı ekibin aralarında Trabzonspor'un da bulunduğu bazı karşılaşmalarında görev alamayacak. 

Galatasaray'ın Afrika Kupası'na denk gelen lig maçları:
 

  • 8 Ocak: Giresunspor
  • 16 Ocak: Hatayspor (D)
  • 20 Ocak: Kasımpaşa
  • 23 Ocak: Trabzonspor
  • 6 Şubat: Alanyaspor (D)  
Senin için hazırladığımız haberler