Antalyaspor Başkanı Sabri Gülel: "Genel kurulda aday olacağım"

18.08.2023 - 17:59 | Son Güncellenme: 18.08.2023 - 18:26

Antalyaspor Başkanı Sabri Gülel, TSYD Antalya Şubesi'ni ziyaret etti. Gülel, genel kurulda aday olacağını yönetimde ise değişiklik olacağını açıkladı.

Antalyaspor Başkanı Sabri Gülel: "Genel kurulda aday olacağım"

AJANSSPOR HABER

Antalyaspor Başkanı Sabri Gülel, Türkiye Spor Yazarları Derneği'ni (TSYD) ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Sabri Gülel, takımdaki son durum, transfer çalışmaları ve kulübün mali durumu hakkında bilgi verdi.

"5 ayda, 5 yılda yapılmayan işi yaptık"

Sabri Gülel, "5 ayda, 5 yılda yapılmayan işi yaptık. Ağzımızla kuş tutmadık. Doğru olanı yaptık. Ahlaklı insanlarız. Doğru, adil inançla işimizi yapıyoruz. Mecbureyetten başkan oldum. 13 Mart'ta Haji Wright boşa çıkıyordu. Hem oyuncuyu kaydedip hem de 1 milyon Euro ödememiz gerekiyordu. Luiz Adriano gitmişti. Haji Wright’ı kaybetmemeliydik ve tuttuk" dedi.

"Cebimizden milyonlarca Euro çıkardık"

Gülel, "Benim işim pazarlama... Öyle bir forma yaparım ki insanlar bakmaya kıyamaz ama ona o kadar zaman ayıramıyoruz. Öncelikerimiz farklı. Göreve geldikten 3 gün sonra elektriğimiz kesildi. Cebimizden milyonlarca Euro çıkardık ve gemiyi limana götürdük" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Antalyaspor iki yıldıza imza attırdı!
Habere Git

"6 futbolcudan ihtar geldi, ödemesek küme düşmüştük"

"Başkan olur olmaz 6 futbolcudan gelen ihtar ile karşı karşıya kaldım. Hepsi de oynayan oyunculardı" diyen Sabri Gülel, "Onları ödemesek küme düşmüştük. Küme düşmüş, borcu olan, transfer tahtası kapalı bir kulüp olabilirdik. Gemiyi limana yanaştırdık" şeklinde konuştu.

"FIFA'da dosyalarımız var"

Antalyaspor Başkanı Sabri Gülel, "Şu an FIFA'da dosyalarımız var. En yüksek 500 bin Euro'luk bir dosya var, dosya sahibi olan futbolcuyu hatırlamıyorum bile, o kadar eskiden kalma" açıklamasını yaptı.

"Stadın kirasını ben ödüyorum, geliri bakanlık alıyor"

Sabri Gülel, "Stadın kirasını ben ödüyorum, üzerindeki GES'in gelirini Gençlik Spor Bakanlığı alıyor. Böyle şey olamaz, ona da sıra gelecek. Ya kira verilmeyecek ya da o gelir de kulübe gelecek" dedi.

İlgini Çekebilir
Devrimi TFF yapar, ben Ermenistan maçına bakıyorum
Habere Git

"Kulübü kim zarara uğratmışsa misliyle ödeyecek"

Sözlerine devam eden Sabri Gülel, "Ben hayatımda hiçbir şeyden vazgeçmem, hayatımdan vazgeçerim ama doğru bildiğim yoldan vazgeçmem ama usulüyle yapmamız lazım. Kulübü denetlemesi için uluslararası bir şirketle anlaştık. 4 haftadır çalışıyorlar. Kim zarara uğratmışsa misliyle ödeyecek" diye konuştu.

"Dünyanın en büyük 4 kurumundan birisiyle anlaştık"

Denetleme kurumunda değişikliğe gidildiğini açıklayan Gülel, "Denetlemede bizim gördüğümüz ve doğru olmadığını düşündüğümüz şeyler vardı. Bu işi gerçekten herkesin itibar edeceği bir kurumun denetlemesini istedik. Dünyanın en büyük 4 kurumundan birisiyle anlaştık. Bu kurumlara kesinlikle müdahale edemezsiniz" ifadelerini kullandı.

"Hırsızlık varsa bunun boyutu farklı bir yere gider"

"Hırsızlık varsa bunun boyutu farklı bir yere gider. İhmal varsa başka bir yere gider. Bir şirkette farklı departmanlar vardı. Bir şey yapılmışsa her departman ondan sorumlu olmaz. Her şeyden sorumlu olan tek kişi vardır, Genel müdür..." diye konuştu.

"2.5 yıl sonra 4 milyon 800 bin TL vergi ödedik"

Kulübün mali durumunu anlatan Gülel, "2.5 yıl sonra 4 milyon 800 bin TL geçen ay vergi ödedik. Gönderdiğimiz her futbolcudan az ya da çok para kazandık. Borçlarımızı öder hale geldik. Bazı yabancı futbolcularımıza 1 maaş borcumuz var, onun dışında borç yok" açıklamasını yaptı.

"Derdimiz bu parayı bulabilmek"

Sözlerine devam eden Gülel, "Kulübü bir daha kimseye muhtaç etmeyecek bir yapı kurabilir miyiz onun çalışmasını yapıyoruz. Kulübün her yıl ekstra 5 milyon Euro gerekiyor. Şu anki derdimiz bu parayı bulabilmek" dedi.

"634 milyon TL borcumuz görünüyor"

Kulübün borcunu açıklayan Gülel, "Bizim borcumuz Euro artışıyla 800 milyon TL'nin üzerine çıkmıştı. Şu an yeni sezonu açarken 634 milyon TL borcumuz görünüyor. 2023-2024 sezonunu 1.5 milyon TL karla kapatmayı planlıyoruz. Denk bütçe Türk futbol ailesinin hayalidir. Biz bunu ilk sezonda yakalayacağız gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.

"Genel kurulda aday olacağım, yönetimde değişiklik olacak"

Gülel, "Kaluzinski için 300 bin euro yetiştirme bedeli ödedik. Ali Jasim bu sezon ırak dışında bir takıma giderse bize 200 bin Euro ödemesi gerekecek. Ekim ayında genel kurula gideceğiz. Seçimli genel kurul yapıp yönetimde değişiklikler olacak. Şu an için ben de aday olacağım" dedi.

"Dernek desteklemeyecekse aday olmam, rezil mi olayım?"

Gülel, "Dernek beni desteklemeyecekse aday olmam zaten. Çıkıp rezil mi olayım? Dernek ne derse o olur. Benim başkanlık kaygım da yok. 6.5 milyon Euro gönderdiğimiz oyunculardan tasarruf sağladık. Bunun büyük kısmı ödeyeceğimiz tutardı. Fernando'ya 1.9 milyon Euro ödememiz gerekecekti. Üzerine 800 bin Euro civarında bonservis getirisi oldu" dedi.

"Trabzonspor maçında takımın sahadan çekilmesini istedim"

Trabzonspor'un şampiyonluğunu ilan ettiği maçta taraftarın maç bitmeden sahaya inmesi ve Antalyasporlu futbolcuların yaşadığı zor anların ardından o dönem başkan vekili olan Sabri Gülel, "Trabzonspor maçında takımın sahadan çekilmesini istedim. Sahada kalma kararı aldık. Bence yanlış ama Türk futbolu için doğru karardı" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler