Sabancı Seahawks siftah yaptı

04.02.2020 - 00:29 | Son Güncellenme: 03.02.2020 - 22:34

Sabancı Seahawks siftah yaptı

ÜniLig Korumalı Futbol 1. Ligi’nde Sabancı Seahawks, İstanbul Grubu’ndaki üçüncü maçında Marmara Gryphons’un konuğu oldu.

Hazırlayan: Bertan ERMAN

Karşılaşmanın birinci çeyreğinde, maçın ilk sayıları Sabancı’dan geldi. Yiğit Timer’in sakatlığı nedeniyle oynayamadığı karşılaşmada, hücumda ilk 11 başlayan Yiğit Gümüşlü’nün 16 yardlık pası ellerden sekti ve topu wide receiverlardan Ataer Bozdemir aldı ve touchdown yaptı. Ancak touchdown sonrasında ekstra sayı çıkmadı.

İkinci 12 dakikaya önceki çeyrekten kalan hücum serisiyle başlayan Sabancı Seahawks, Yiğit Gümüşlü’nün 1 yardlık koşu touchdownı ile farkı çift hanelere çıkardı. 12-0 önde olan Seahawks, ekstra 2 sayı oyununda pas tercihinde bulundu. Yiğit Gümüşlü’nün bir diğer wide receiver Levent Kuzucuk’a attığı pas isabetli oldu ve hücum gol bölgesinde tamamlandı. Gümüşlü – Kuzucuk ikilisi, daha sonra 9 yardlık pas oyunundan toucdown çıkardı. Ancak ekstra gol denemesinde top tutucu, topun hakimiyetini kaybetti. Vuruşu yapacak olan Levent Kuzucuk, kontrolden çıkan topu aldı, ancak Marmara Gryphons’un baskısından kurtulamadı. Bu sırada yaşanan müdahale sonrasında ceza bayrağı çıktı. Sportmenlik dışı kontak cezası alan Kuzucuk, müsabakadan diskalifiye edildi. Cezanın ardından daha geri mesafeden ekstra 2 sayı oynayan Seahawks, farkı 22 sayıya çıkaramadı. Mavi Siyah Beyazlılar, devreye 20-0 önde girdi.

Üçüncü çeyreğe hücumda başlayan Sabancı, 79 yardlık pas oyununda touchdown yapmayı başardı. Yaşadığı sakatlık sonrasında kenara gelen Yiğit Gümüşlü’nün yerine sahaya giren Ediz Oğuz’un pasını yakalayan Ataer Önder, topu gol bölgesine taşıdı. Daha sonra bir başka wide receiver Mert Ali Çelik, Ediz Oğuz’un ekstra 2 sayı oyunundaki pası yakaladı.

Son 12 dakikaya 28-0 geride giren Marmara Gryphons, maçtaki tek touchdown sayısını dördüncü çeyrekte buldu. Defansif backlerden Gürdal Tak, degaj dönüşünde yaptığı koşuyu gol bölgesinde tamamladı. Ancak touchdown sonrasında ekstra 2 sayı deneyen Gryphons, buradan sonuç alamadı ve fark 22 sayıya kadar düştü. Sabancı Seahawks, buna karşılık bir pas oyunundan daha touchdown çıkardı. Running backlerden Ege Kırdar, Ediz Oğuz’un 14 yardlık pasını gol bölgesinde yakaladı. ancak ekstra 2 sayı denemesinden sonuç çıkmadı. 34-6 öne geçen Seahawks,  maçın son 1 dakikası içinde 17 yardlık pas oyununu touchdownla bitirdi. Bu touchdownda sahneye çıkan wide receiver, Mert Ali Çelik oldu. Akabinde Ataer Önder, ekstra 2 sayı oyununda topu yakalayıp sonuca ulaştı.

Karşılaşmayı 42-6 kazanan Sabancı Seahawks, 3 maç sonunda gruptaki ilk galibiyetini aldı. Henüz maç kazanamayan Marmara Gryphons’un 4. maçında da yenilgiyle ayrılması durumunda gruptan çıkma şansı kalmayacak.

Senin için hazırladığımız haberler