Sabalenka Sessizliğini Bozdu: “Savaşı ve Lukaşenko’yu Desteklemiyorum”

06.06.2023 - 23:49 | Son Güncellenme: 06.06.2023 - 23:52

Tenis Son Dakika Haberleri: Fransa Açık’ta yarı finale yükselen Aryna Sabalenka, Ukrayna’daki savaşı ve Aleksandr Lukaşenko’yu desteklemediğini söyledi. Detaylar...

Sabalenka Sessizliğini Bozdu: “Savaşı ve Lukaşenko’yu Desteklemiyorum”

AJANSSPOR HABER

Belaruslu tenisçi Aryna Sabalenka, Fransa Açık’taki çeyrek final mücadelesinin ardından basın açıklamasında bulundu. 25 yaşındaki Sabalenka, Ukrayna’daki savaşı da Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’yu da desteklemediğini belirtti.

İlk kez yarı finalde

Aryna Sabalenka, Fransa Açık’ta çeyrek final mücadelesi için Ukraynalı tenisçi Elina Svitolina ile karşılaştı. 25 yaşındaki Belaruslu tenisçi, rakibi Svitolina’yı 6-4, 6-4’lük setlerle mağlup etmeyi başardı. Çeyrek final mücadelesini kazanan Sabalenka ilk kez Fransa Açık’ta yarı finale yükseldi. 

“Politik olmak istesem burada olmazdım”

Genç tenisçi Sabalenka basın toplantısında sorulan Ukrayna savaşı ve Aleksandr Lukaşenko hakkındaki soruya şu ifadelerle yanıt verdi: “Sporun siyasete girmesini istemiyorum çünkü ben sadece 25 yaşında bir tenisçiyim. Politik olmak isteseydim burada olmazdım. Herhangi bir siyasetin içinde olmak istemiyorum. Bu ise zor bir soru. Demek istediğim, savaşı desteklemiyorum. Yani şu anda Lukaşenko'yu desteklemiyorum.” 

Kostyuk’tan gazetecilere çağrı

Ronald Garros’taki ilk tur maçının ardından Ukraynalı sporcu Marta Kostyuk, Aryna Sabalenka’nın elini sıkmayı reddetti ve bu hareketi yüzünden seyirciler tarafından yuhalandı. Kostyuk ayrıca Pazar günü Sabalenka’dan savaşı kınamasını istemeleri için gazetecilere çağrıda bulundu. Ukraynalı tenisçi gazetecilere şu sözlerle seslendi: “Sabalenka bu savaşı kişisel olarak desteklemediğini asla söylemiyor. Bence gazeteciler bu sporculara sordukları soruları değiştirmeliler çünkü savaş ortada.” 
Kostyuk seyircilerden gelen tepki hakkında ise “Yuhalanmayı beklemediğimi söylemeliyim. O insanlar bunun için utanç duymalı.” dedi.

“Normal insanlar savaşı desteklemez”

İlk tur maçında Sabalenka’nın elini sıkmayan Ukraynalı tenisçi Marta Kostyuk’un çağrısı sonrası Aryna Sabalenka bir basın toplantısında Ukraynalı bir gazeteci ile gerginlik yaşadı. Sabalenka, kendisinin Ukrayna’daki savaş ve ülkesinin devlet başkanı Aleksandr Lukaşenko hakkındaki görüşlerini sorgulayan gazeteciye şu sözlerle yanıt verdi: “Savaş hakkında bunu daha önce de defalarca söyledim. Dünya üzerindeki hiç kimse -ne Belaruslu ne de Rus sporcular- savaşı desteklemez. Savaşı nasıl destekleyebiliriz ki? Normal insanlar bunu asla desteklemez.”

“Bizimle el sıkışmamalarını anlıyorum”

Yaptığı açıklamada bu konuya da değinen Sabalenka “Bizimle neden el sıkışmadıklarını anlıyorum. Bizimle el sıkışırlarsa Ukrayna tarafından onlara ne geleceğini tahmin edebiliyorum. Bunun kişisel bir şey olmadığını anlıyorum. Bu kadar. Bence o da sahayı bu şekilde terk etmeyi hak etmiyor.” ifadelerini kullandı. 

Cevap vermeyi reddetti

Geçtiğimiz hafta kendisinden Ukrayna’nın işgalini ve Belarus’un Rusya’ya verdiği desteği kınaması istenen Sabalenka bu isteğe cevap vermedi. Maç sonrasındaki basın toplantısında gazeteciye yanıt veren Belaruslu tenisçi “Sana bir yorumum yok.” dedi. Aynı gazeteci Sabalenka’ya ikinci bir soru yöneltti ve geçtiğimiz Ocak ayında yaptığı bir konuşmada Sabalenka’nın Avustralya Açık zaferini kutlayan Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşendo’yu destekleyip desteklemediğini sordu. Sabalenka bu soruya da cevap vermedi. 

Ukraynalı gazeteci üçüncü bir soru sormak istediğinde ise basın toplantısı moderatörü devreye girdi. Sabalenka ise son olarak “Benden yeterince yanıt aldınız ve benim size bir yorumum yok.” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler