Rüya haftanın sırrı: Şube sinerjisi ve oyunu sevmek

24.10.2021 - 11:10 | Son Güncellenme: 24.10.2021 - 11:14

Galatasaray, adeta rüya gibi bir haftayı geride bıraktı. Ajansspor'dan Burhan Can Terzi, 3 branşta elde edilen zaferlerin arka planını anlattı.

Rüya haftanın sırrı: Şube sinerjisi ve oyunu sevmek

Burhan Can Terzi - Terzi Atölyesi

Galatasaray Spor Kulübü için rüya gibi bir hafta oldu. Kağıt üzerinde zorluk derecesi üst seviyede olan 3 ayrı branştaki 3 müsabakada da galibiyet geldi. Sarı-kırmızılılar futbolda Lokomotif Moskova’yı, erkek basketbolda son Avrupa şampiyonu Anadolu Efes’i, kadın voleybolda yıldızlar karması Eczacıbaşı’nı mağlup etti. Üç takım da yenilgisiz, kusursuz, şu an için zirvede değil belki ama üç takım da camiaya umut veriyor, üç takım da sonuna kadar mücadele ederiz mesajını veriyor, üç takım da oynadıkları oyunu sevdiklerini gösteriyor.

Mücadele ve sevgi varsa rüya gibi haftalar da çoğalacaktır zaten. Bu tablonun oluşması da büyük oranda şubelerdeki sinerjiye bağlı. Şubeleri sahiplenen yöneticiler, üyeler, idareciler var. Her şubeyle aynı birkaç kişi ilgilenmiyor. Başkan Burak Elmas, her şubeyi branşı sevenlere, o branşa gönül vermiş kişilere teslim etti. Mesela denetim kurulu üyesi Barış Nane, basketbol takımını bir an olsun yalnız bırakmıyor.

Her branş yüzde yüzünü verecek kişilere emanet edilince başkan Burak Elmas ve kurmaylarına da hareket alanı, ekonomik ve idari konularla ilgilenme, temsil süresi daha çok kalıyor. Yeni yönetim 100 günü aşkın süreyi geride bırakırken eleştirel baktığım konular olsa da şube yönetimi modeli bence doğru bir model. Eğer ki kimse kendine vazife çıkarmaz, başkasının alanına müdahale etmezse Galatasaray’ın birçok şubesinde daha da başarı gelecektir.

Florya’daki şarkıyı tanıyoruz

Galatasaray mobil uygulamasından bir video yayınlandı. Futbolcular ve teknik heyet Florya’da birlikte yemek yiyor, sohbet ediyor, gülüyor, eğleniyorlar. Arkadan da Sezen Aksu’nun “Olmaz Olsun” şarkısının tınıları... Özellikle Fatih Terim’in 4’üncü döneminin ilk iki sezonunda gelen şampiyonluklardan alışık olduğumuz tablonun yine oluştuğu görülüyor. Avrupa’da harika 3 maç çıkaran Galatasaray, ligde de oyun istikrarı yakalarsa bu şarkıyı önümüzdeki aylarda çok duyarız.

Senin için hazırladığımız haberler