Rus futbolcu Fedor Smolov: Savaşa hayır!

24.02.2022 - 19:17 | Son Güncellenme: 25.02.2022 - 13:17

Rus askerlerinin Kiev'e girmesiyle tüm dünyayı sarsan Rusya - Ukrayna gerginliğinin ardından Fedor Smolov savaşa karşı çıkan ilk Rus futbolcusu oldu.

Rus futbolcu Fedor Smolov: Savaşa hayır!

AJANSSPOR-HABER

Rusya'nın Ukranya'ya karşı giriştiği işgale spor dünyasından çok sayıda itiraz yükseldi. Ancak belki de en anlamlısı bizzat Rusya'nın içinden geldi. Rusya Milli Takımı'nın kaptanlığını da yapan Fedor Smolov, "Savaşa Hayır" dedi.

Yüzbinlerce beğeni aldı

Ülkesinin önde gelen kulüplerinden olan Dinamo Moskova'da forma giyen Smolov, siyah bir görüntü paylaşıp altına "Savaşa Hayır" yazısını koydu. 32 yaşındaki oyuncu gönderisine kırılmış bir kalp ve Ukranya bayrağının emojisini de ekledi.

45 kez milli formayı giydi

Smolov gönderisini yorumlara kapattı ancak yüzbinlerce kişi bu paylaşımı beğenerek destek verdi. Türkiye'den de olmak üzere dünyanın bir çok ülkesinden her branştan sporcu sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla "Savaşa Hayır" dedi. 45 kez Rusya Milli Takım forması giyen santrfor, 16 gol attı.

İlgini Çekebilir
Ukraynalı futbolcudan Putin'e: "Umarım en kısa zamanda ölürsün, yaratık!"
Habere Git

Şampiyonlar Ligi finali Rusya'dan alındı

Öte yandan UEFA İcra Kurulu'nun da bugün yaptığı olağanüstü toplantıyla 28 Mayıs'ta Rusya'nın St. Petersburg şehrinde oynanması planlanan 2022 Şampiyonlar Ligi finalinin yerini değiştirdi. Final, Fransa'nın başkenti Paris'te Stade de France'de oynanacak.

Senin için hazırladığımız haberler