Rusya Futbol Federasyonu'ndan yaptırımlara karşı açıklama

03.03.2022 - 20:44 | Son Güncellenme: 03.03.2022 - 21:05

Rusya Futbol Federasyonu FIFA ve UEFA verdiği kararların ardından CAS (Spor Tahkim Mahkemesi)'a gideceğini duyururken hakların ihlal edildiğini açıkladı

Rusya Futbol Federasyonu'ndan yaptırımlara karşı açıklama

FIFA ve UEFA'nın Rus takımlarını ve Rusya Milli Takımı'nı organizasyonlardan ihraç etmesi spor alanında Rus takımlarına, oyuncularına ve resmi çalışanlarına yasak gelmesinin ardından Rusya Futbol Federasyonu'ndan açıklama yapıldı.

 Rusya'nın hakları ihlal ediliyor

Rusya Futbol Federasyonu, CAS'a gideceğini duyururken iik kez bir açıklama yaptı. Rus Federasyonu açıklamasında "FIFA ve UEFA'nın Rus takımlarını ihraç etmek için geçerli dayanağı yok. FIFA ve UEFA'nın bir parçası olan Rusya'nın hakları ihlal ediliyor." ifadeleri yer aldı.

İlgini Çekebilir
UEFA'dan Belarus kararı!
Habere Git

Rus sporuna yapılan yaptırımlar

1. Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB), 26 Ağustos 2022'de başlayacak olan 2022 Dünya Erkekler Voleybol Şampiyonası'nın ev sahipliğinin Rusya’dan aldı.

2. Formula 1, Rusya Grand Prix'ini takviminden çıkarttı.

3. UEFA, 2022 Şampiyonlar Ligi finalini Rusya'nın St. Petersburg şehrinden alıp Paris'e verdi.

4. Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA), Rus takımları, hakemleri ve gözlemcilerin organizasyonlardan çıkardı.

5. FIFA ve UEFA, Rus kulüpleri ile Rusya Milli Takımı'nın yeni bir duyuruya kadar bütün turnuvalardan men etti.

6. Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) ve Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV), Rusya ve Belarus'un milli takım ile kulüplerine uluslararası müsabakalardan men cezası verdi.

7. Rus kulüplerinin Avrupa Basketbol Ligi organizasyonlarına katılımı da askıya alındı. Bu sezon THY Avrupa Ligi'nde mücadele eden Rus takımları maçlara çıkamayacak.

Senin için hazırladığımız haberler