A Milli Takım Hollanda'ya kaybetti! EURO 2024'e çeyrek finalde veda ettik...

06.07.2024 - 23:51 | Son Güncellenme: 07.07.2024 - 00:13

EURO 2024 çeyrek finalinde Hollanda ile karşılaşan A Milli Takımımız maçı 2-1 kaybetti. Türkiye, şampiyonaya veda etti. Maç sonucu, goller, yazılı özet.

A Milli Takım Hollanda'ya kaybetti! EURO 2024'e çeyrek finalde veda ettik...

AJANSSPOR HABER

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek finalinde A Milli Takımımız, Hollanda ile karşı karşıya geldi. Ay-Yıldızlılar, Samet Akaydin'in golüyle öne geçtiği maçı 2-1 kaybetti.

Samet Akaydin ile öne geçtik

Karşılaşmanın 35'inci dakikasında sahneye çıkan Samet Akaydin, Arda Güler'in asistinde A Milli Takım'ı öne geçiren golü attı. Sol kanattan kullanılan kornerde Hakan Çalhanoğlu ortaladı, savunma topu karşıladı. Daha sonra sağ kanatta topla buluşan Arda Güler sağ ayağıyla ortasını yaptı. Samet'in kafa vuruşunda top uzak köşeden ağlarla buluştu.

De Vrij beraberliği getirdi

Hollanda, 70'inci dakikada De Vrij ile beraberliği yakaladı. Sağ kanattan paslaşılarak kullanılan kornerin ardından Depay sağ ayağıyla ortaladı. De Vrij'in kafa vuruşunda top ağlara gitti.

İlgini Çekebilir
A Milli Takım'da Samet Akaydin şoku!
Habere Git

Mert Müldür'ün ters vuruşunda top ağlara gitti

A Milli Takım, 76'ıncı dakikada Mert Müldür'ün ters vuruşuyla geriye düştü. Sağ kanatta topla buluşan Dumfries sağ ayağıyla yerden ortaladı. Arka direkte Mert Müldür'ün ayağından seken top uzak köşeden ağlarla buluştu.

Kırmızı isyanı!

Hollanda'nın genç futbolcusu Xavi Simons'un 30'uncu dakikada Mert Müldür'e yaptığı hareket tartışma yarattı. Simons'un Mert'e sert faulü hakem tarafından sarı kart olarak değerlendirildi. A Millilerimiz bu pozisyonun ardından VAR'ın müdahale etmesini bekledi.

Şampiyonaya veda ettik

EURO 2024'e F Grubu'nda başlayan Türkiye, Gürcistan ve Çekya karşısında aldığı galibiyetlerle 6 puan toplayarak 2'inci çıktı. Ay-Yıldızlılar, son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükselirken, Hollanda karşısında gösterdiği performans beğeni toplasa da skoru alamadı. Türkiye, ev sahibi gibi olduğu Almanya'da şampiyonaya çeyrek finalde veda etti.

İlgini Çekebilir
İngiltere, EURO 2024'te yarı finalde!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler