Portekiz Milli Takımı Fernando Santos ile yollarını ayırdı

15.12.2022 - 19:33 | Son Güncellenme: 15.12.2022 - 19:48

Katar Dünya Kupası'na çeyrek finalde Fas'a 1-0 mağlup olarak elenen Portekiz'de teknik direktör Fernando Santos ile yolların ayrıldığı açıklandı.

Portekiz Milli Takımı Fernando Santos ile yollarını ayırdı

Portekiz Futbol Federasyonu Milli Takım Teknik Direktörü Fernando Santos ile yolların ayrıldığını açıkladı. Fernando Santos Dünya Kupası çeyrek finalinde Fas'a elenmelerinin ardından eleştirilerin hedefinde yer aldı.

Ronaldo'yu yedek bıraktığım için pişman değilim

Santos Fas maçının ardından "Ronaldo'yu yedek bıraktığım için pişman değilim. Bence bu takım İsviçre'ye karşı çok iyi oynayan bir takımdı. Cristiano Ronaldo harika bir oyuncu, ama bu maçtaki kararımdan dolayı üzgün değilim. Dediğim gibi, herhangi bir pişmanlığım yok." dedi. 

 

Bu futbolun bir parçası

Santos ayrıca "Maç bittikten sonra Ronaldo'un yanına gittim ve maça dair en çok üzülen kişilerden birinin Ronaldo olduğunu anladım. Tabii ki üzgünüz, ama bu futbolun bir parçası." ifadelerini kullandı. 

 

EURO 2016 şampiyonluğu yaşadı

2014 yılından beri Portekiz'in başında olan Fernando Santos ülke tarihindeki ilk kupa olan EURO 2016 şampiyonluğunda teknik direktördü. Santos Portekiz ile 68 galibiyet  21 beraberlik ve  20 mağlubiyet yaşadı. 231 gol atarken kalesinde 87 gol gördü. 

Jorge Jesus listede

Portekiz Milli Takımı'nda teknik direktör Fernando Santos'un koltuğunun boşalmasının ardından yeni isimler gündeme geliyor. Bu isimlerden biri de Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus. Tecrübeli teknik adam aynı zamanda Brezilya Milli Takımı'nın gündeminde 

Jose Mourinho favori isimlerden

Portekiz Futbol Federasyonu'nun Jorge Jesus dışında teknik direktörlük görevi için Jose Mourinho'yu düşündüğünü ve Mourinho'nun da bu öneriye sıcak baktığı öğrenildi. Ayrıca Fonseca ve Rui Jorge'nin de ismi geçiyor

 

.

Ronaldo Milli Takımı bırakmıyor

İsviçre Fas maçlarında yedek kalan Ronaldo milli takımı bırakmayı düşündüğü iddia edilmişti. Ancak yıldız futbolcunun en azından EURO 2024'te takıma katkı verebileceğini düşündüğü öğrenildi. 

Ronaldo'nun kız kardeşinden istifa çağrısı

Fas maçının ardından Ronaldo'nun kız kardeşi Elma Aveiro, Instagram'da Fernando Santos'u istifaya davet ederek  "Bir adamı öldürdünüz, bir milli takımı öldürdünüz, bir ulusu öldürdünüz. Fernando Santos istifa!" ifadelerini kullanmıştı. 

Senin için hazırladığımız haberler