Roma, Fenerbahçe ve Galatasaray transfer için sıraya girdi!

23.01.2023 - 15:53 | Son Güncellenme: 23.01.2023 - 15:58

Schalke 04 forması giyen 16 yaşındaki Mertcan Ayhan'a Roma, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın talip olduğu öğrenildi. Mertcan Ayhan, Sassuolo'da oynayan Kaan Ayhan'ın kardeşi...

Roma, Fenerbahçe ve Galatasaray transfer için sıraya girdi!

AJANSSPOR HABER

Süper Lig'de özellikle döviz kurunun yükselmesinin ardından kulüpler, genç yetenekleri vitrine çıkmadan kadrolarına dahil edip daha sonra onları parlatmak peşinde koşuyor. Bu isimlerden biri de Schalke 04 forması giyen Mertcan Ayhan.

Mertcan Ayhan stoper olarak oynuyor

Mertcan Ayhan, Schalke 04 ve U17 Türkiye Milli takımı'nda stoper olarak görev yapıyor. Oyuncunun defansif orta saha oynama özelliği de bulunuyor. 

Kardeşi Kaan Ayhan ile aynı mevkinin oyuncusu

İtalya Serie A takımlarından Sassuolo'da oynayan ve 4 büyüklerin her zaman transfer gündeminde olan Kaan Ayhan'ın kardeşi olan Mertcan, mevkisel olarak ağabeyine benzer özellikler gösteriyor. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe sol bek transferi için dakika sayıyor!
Habere Git

2024'e kadar sözleşmesi var

16 yaşındaki Mertcan Ayhan'ın sözleşmesi Haziran 2024'te sona erecek. Ancak şimdiden Türkiye ve Avrupa'dan kulüpleri peşine takmış durumda.

Fenerbahçe ve Galatasaray peşinde

Almanya ve milli takımda başarılı maçlar çıkaran 17 yaşındaki oyuncu  Türkiye'de Fenerbahçe ve Galatasaray'ın radarına takıldı. İki takım Mertcan Ayhan için yarış halinde.

Roma devreye girdi

Ancak Mercan Ayhan'a sadece Türkiye'den ilgi bulunmuyor. Serie A takımı Roma da oyuncunun transferi için uğraş veriyor. 

İlgini Çekebilir
Emre Belözoğlu: "Seferovic'le görüştük, Galatasaray'ı tercih etti"
Habere Git

12 maçta 11 galibiyet, 3 gol!

Schalke 04 17 Yaş Altı Takımı, Bundesliga'nın alt yaş kategorilerinde mücadele ettiği ligde oynadığı 12 maçta 11 galibiyet aldı. Mertcan Ayhan bu maçların tamamında forma giydi ve 3 kez topu ağlara gönderdi. Sahadan bir kez berabere ayrılan Schalke 04, 37 gol atarken, 2 gol yedi. Topladığı 34 puanla grubunda lider.

Türkiye Milli Takımı'nda gol sevinci yaşadı

Mertcan Ayhan, Türkiye U17 Milli Takımı'nda 6'sı resmi toplam 12 karşılaşmaya çıktı. 18 Ocak 2023'te 3-0 kazanılan Arnavutluk ile oynanan hazırlık maçında ilk kez gol sevinci yaşamayı başardı. 

Senin için hazırladığımız haberler