Roma dev maçta farka gitti

07.05.2017 - 23:40 | Son Güncellenme: 07.05.2017 - 23:40

AJANSSPOR – İtalya Serie A’da haftanın en önemli karşılaşmasında Milan, Roma’yı konuk etti.

Maça çok hızlı başlayan konuk ekip dakikalar 8’i gösterirken Edin Dzeko ile skor üstünlüğünü ele geçirmeyi başardı. Bu dakikadan sonra Roma maçtaki üstülüğü ele geçirdi ve tehlikeli pozisyonlar bulmaya devam etti. 28. dakikada Bosna Hersek’li yıldız bir kez daha sahneye çıktı ve skoru 2-0’a getiren isim oldu. Bu golle Dzeko bu sezonki 27. golünü kaydetti ve Roma tarihinin en golcü ismi olmaya büyük bir adım attı. Dzeko’nun bu rekora ortak olması için kalan maçlarda 2 gol daha atması gerekiyor.

Karşılaşmanın ikinci yarısında da üstünlük konuk ekipte olmasına rağmen 76. dakikada Pasalic sahneye çıktı ve farkı 1’e indiren isim oldu.

Milan’ın gol sevinci sadece 2 dakika sürdü. Eski Milan oyuncusu El Sharaawy ceza sahası dışından düzgün bir vuruşla farkı tekrar açan isim oldu.

Bu golle oyundan iyice düşen Milan, kalan dakikalarda da kontrolü tamamiyle rakibine bıraktı. 87. dakikada ceza sahasına giren Salah kendisini yerde buldu ve hakem beyaz noktayı gösterirken faulü yapan Paletta’da kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. Penaltıda topun başına geçen De Rossi, Donnarumma’nın müdahalesine rağmen topu filelerle buluşturdu ve skoru belirleyen isim oldu.

Roma bu galibiyetle puanını 78’e yükseltirken 85 puanlı Juventus’u takibini sürdürdü.

Haftayı 3 puanla kapatan Roma önümüzdeki hafta sahasında Juventus’u ağırlayacak.

Senin için hazırladığımız haberler