Roland Garros finalinden önce Tsitsipas'ı yıkan olay: "Her şey..."

14.06.2021 - 14:33 | Son Güncellenme: 14.06.2021 - 14:44

Tenis haberleri... Roland Garros'ta Sırp tenisçi Novak Djokovic'le karşılaşan Yunan Stefanos Tsitsipas, maçtan hemen önce yıkıcı bir haber aldı. İşte detaylar...

Roland Garros finalinden önce Tsitsipas'ı yıkan olay: "Her şey..."

AJANSSPOR - HABER

 

Tenis takipçilerinin aylardır beklediği Roland Garros finali, dün erkekler de Djokovic ile Tsitsipas arasında oynandı. 5 sete yayılan mücadelede 2-0 öne geçen Tsitsipas, bu avantajını koruyamayınca Sırp tenisçiye boyun eğmek zorunda kaldı. Karşılaşmadan 5 dakika önce büyükannesinin ölüm haberini alan Yunan raket, "Babamı büyüttüğün için teşekkür ederim." dedi. Tsitsipas'ın maç sonundaki üzgün halini çoğu kişi mağlubiyete bağlamıştı. 

"Her şey kazanmak değil..."

Finalden 5 dakika önce büyükannesinin ölüm haberini aldığını belirten Tsitsipas: "Hayat, kazanmak ya da kaybetmek değildir; ister yalnız ister yalnız, her anın tadını çıkarmakla ilgilidir. Sefalet ve sefillik olmadan anlamlı bir hayat yaşamak... Kupalar kazanmak ve galibiyetleri kutlamak önemli bir şeydir ama her şey değildir. Mücadeleye çıkmadan 5 dakika önce, çok sevdiğim büyükannem hayatla verdiği savaşı kaybetti. Hayata olan inancı, iyi şeyler verme ve yapma isteği, şimdiye kadar hiçbir insanda görmediğim şekildeydi. Bu dünyada onun gibi insanların daha fazla olması önemli çünkü onun gibi insanlar seni hayata döndürüyor, hayal kurduruyorlar. Şunu söylemek isterim ki, hangi gün ya da durum ne olursa olsun bu finali sadece ve sadece ona adıyorum. Babamı büyüttüğü için teşekkür ederim. O olmasaydı, bu mümkün olmazdı..." şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Roland Garros'un en büyüğü Novak Djokovic
Habere Git

Turnuvada Medvedev ve Zverev gibi güçlü rakipleri eleyerek finale çıkan Tsitsipas; Roland Garros tarihinde finale adını yazdıran ilk Yunan tenisçi olmuştu. Tsitsipas, "tam kazandım" dediği anda; Novak Djokovic gerçeğiyle yüzleşti ve 2-0 önde olduğu karşılaşmayı 3-2 kaybetti. 

Senin için hazırladığımız haberler