Roger Federer’den Fransa Açık kararı

18.04.2021 - 23:00 | Son Güncellenme: 18.04.2021 - 23:03

Sakatlığını atlatan İsvçreli tenisçi Roger Federer, sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası olan Fransa Açık'a (Roland Garros) katılacağını açıkladı.

Roger Federer’den Fransa Açık kararı

AJANSSPOR-HABER

Fransa Açık öncesi Roger Federer’den sporseverlere güzel haber. Bir yıldan uzun süren sakatlık döneminin ardından mart ayında kortlara dönen ünlü raket, sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Roland Garros’a katılacak.

Kararını Twitter'dan paylaştı

Federer, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Cenevre ve Paris'te oynayacağımı paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. O zamana kadarki süreyi antrenman yaparak değerlendireceğim" ifadelerini kullandı.

Roland Garros ne zaman başlayacak

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle bir hafta ertelenen toprak kort turnuvası Fransa Açık, 30 Mayıs, ona hazırlık niteliğindeki Cenevre Açık ise 16 Mayıs'ta başlayacak. Erkekler dünya sıralamasının 7. basamağındaki 39 yaşındaki tenisçi, 2021'de katıldığı tek organizasyon Katar Açık'a çeyrek finalde veda etmişti.

Federer'in asıl hedefi Wimbledon

Kazandığı 20 tekler turnuvasıyla "tarihin en fazla grand slam şampiyonluğu bulunan erkek tenisçisi" unvanını Rafael Nadal ile paylaşan Federer, daha önce sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'a hazırlanmayı hedeflediğini söylemişti.

Senin için hazırladığımız haberler