Robert Prosinecki: "Türkiye'de kulüplerin başı belada"

15.08.2020 - 17:55 | Son Güncellenme: 15.08.2020 - 18:02

TFF Süper Lig ekibi Denizlispor ile anlaşan teknik direktör Robert Prosinecki, Kayserispor'da neden devam etmediğini açıkladı. İşte detaylar...

Robert Prosinecki: "Türkiye'de kulüplerin başı belada"

İsa KETHÜDA - AJANSSPOR

2019-2020 sezonunun devre arasında Kayserispor'da göreve gelen ve sözleşmesi sona eren teknik direktör Robert Prosnecki, Denizlispor ile anlaştı. Hırvat teknik adam Kayserispor'la neden devam etmediğini Hırvat basınına açıkladı.

"Berna Gözbaşı ile güzel bir ilişkimiz vardı"

Kayserispor'dan ayrıldığı için üzgün olduğunu belirten Prosinecki, "Kulüp Başkanı Berna Gözbaşı ile çok güzel bir ilişkimiz vardı. Kayserispor'a gelmemin en büyük sebebi oydu" dedi.

"Türkiye'de kulüplerin başı belada"

Türkiye'de kulüplerin başının büyük belada olduğunu vurgulayan 51 yaşındaki teknik adam, "Bütçe sanıldığından daha az ve aynı zamanda federasyon kulüplerin transfer üzerindeki mali harcamalarına sınır koymaya karar verdi. Tüm kulüpler harcama limitlerinden memnun değil, özellikle de ne yapacaklarını bilmeyen büyük takımlar. Örneğin, bir Türk devinin 12 milyon Euro'luk harcama limiti var ve sadece oyuncuların maaşları 20 milyon Euro! Bunu nasıl çözeceklerini bilmiyorlar. Kulüpler hala federasyonun bu kararını değiştireceğini ve bu sınırın kaldırılacağını umuyor" şeklinde konuştu.

Kayserispor'dan neden ayrıldı?

Kayserispor'dan ayrılmasının nedeninin mali durum olduğunu söyleyen Prosinecki, "Kayserispor'da mali durum var. Ayrılmamın en büyük nedeni buydu. Pratik olarak bakacak olursak hiçbir futbolcu getirilemez ve en iyi oyuncuların da ayrılma durumu var. Bu koşullarda çalışmak çok zor. Bunun için gerçekten gücüm kalmadı. Yedi ay ligde kalmak için savaştık, yedi ay kamptan ayrılmadım" açıklamasını yaptı.

En iyi teklif Denizlispor'dan

En iyi teklifin Denizlispor'dan aldığını belirten Prosinecki, "Birkaç teklif aldım ama en spesifik olanı Denizlispor'du. Birkaç gün süren görüşmelerin ayrından 1 yıllık sözleşme üzerinde anlaştık. Ekibim iyi görünüyor, birkaç takviye ile iyi bir şeyler yapabiliriz. 3-4 oyuncu getireceğimize inanıyorum. Kolombiya milli takım oyuncusu Hugo Rodallega da orada oynuyor" diyerek sözlerini tamamladı. 

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler