Rizespor'dan Ünal Karaman açıklaması: "Tercih etmemizin ana sebebi..."

05.03.2020 - 18:48 | Son Güncellenme: 05.03.2020 - 15:53

Çaykur Rizespor Kulübü Yöneticisi Hasan Yavuz Bakır, Ünal Karaman'ı neden göreve getirdiklerini açıkladı. Trabzonspor yenilgisi sonrası Karaman'ın göreve getirilmesi rastlantı mı? Hakemler konusunda Rizespor ne düşünüyor? Alanyaspor maçında Rizespor'un hedefi ne? Bakır, Radyospor'a çok özel açıklamalar yaptı.

Rizespor'dan Ünal Karaman açıklaması: "Tercih etmemizin ana sebebi..."

Süper Lig’de son olarak Trabzonspor ile oynadığı farklı kaybeden Çaykur Rizespor’da İsmail Kartal ile yollar ayrıldı. Teknik direktörlük görevine Ünal Karaman getirildi. Pekiyi, Rizespor’un Trabzonspor yenilgisi sonrası Trabzon ile özdeşleşmiş bir ismi göreve getirmesi tesadüf mü? Çaykur Rizespor Kulübü Basın Sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, bu soruya ve ligdeki hedeflerine dair yanıt verdi.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Hasan Yavuz Bakır’ın açıklamaları şu şekilde:

Hasan Yavuz Bakır: “Ünal Karaman tercihinin sebebi ligi tanıyan bir isim olması”

Teknik direktör İsmail Kartal ile Trabzonspor yenilgisi sonrası yollarımızı ayırma kararı aldık. Her iki taraf için de hayırlı olsun. Ünal Karaman’ı göreve getirdik. Ünal Karaman’ı göreve getirmemiz sebebimiz çok açık. Karaman, ligi tanıyan, Rizespor’un beklentilerine karşılık verebileceğini düşündüğümüz bir çalıştırıcı. Göreve getirme sebebimiz budur. İlk tercihimiz Ünal Karaman oldu.

Hasan Yavuz Bakır: “Rakibimize gol atmak olarak yorumlanmamalı, Ünal Hoca başarılı olacak”

Trabzonspor yenilgisi sonrası Ünal Hoca’yı göreve getirme sebebimiz rakibe gol atmak olarak yorumlanmamalı. Sosyal medyada özellikle böyle yorumlar yapılıyor. Futbolun güzelliklerine ve pozitif taraftarlarına bakmamak lazım. Gerginlikten ve spekülatif haberlerden medet uman bir kesim var. Maalesef bazı televizyon programları da buna paye veriyor. Ünal Karaman’ın Rizespor’da başarılı olacağına inanıyoruz. Futbolun keyif tarafını öne çıkarmamız gerekiyor.

Hasan Yavuz Bakır: “Alanyaspor maçında hedefimiz 3 puan”

Bu hafta iç sahada Alanyaspor ile oynayacağız. Elbette 3 puan için sahaya çıkacağız. Amacımız bu maçı kazanmak ve alt sıralardan bir an evvel kurtulmak. Kadromuza, teknik heyetimize ve taraftarımıza güveniyoruz. Taraftarlarımızın da her zaman olduğu gibi itici güç olacağını ve desteğini esirgemeyeceğini düşünüyoruz.

Hakemlere mesaj: “Daha dikkatli olmalılar”

Hakem hatalarından birçok takımın canı yanıyor. Hakemler baskı altında evet. Ama buna fırsat verenler de ne yazık ki yine hakemler. Biz aleyhimize hatalar yapıldı. Hatalar bizim lehimize yapılsın gibi bir bakış açısına sahip değiliz. Hakemlerin kalan haftalarda çok daha dikkatli olması gerektiğini düşünüyoruz. Futbolda adaleti sağlamak lazım. Haksız bir kazançtan keyif alınmamalı. Hakemler dengeli olmalı. Güvensizliğin temeli bir maçta verilen kararın başka bir maçta farklı yorumlanması. Rizespor olarak haksızlığa uğradık.

Rizespor - Alanyaspor maçı ne zaman, saat kaçta?

Rizespor ile Alanyaspor arasındaki karşılaşma 8 Mart Pazar günü saat 16:00’da başlayacak. Rizespor, maç öncesinde 24 puanla 14.sırada bulunurken, Alanyaspor ise 39 puanla haftaya 6.sırada girecek.

Senin için hazırladığımız haberler