Rizespor'dan kaçtı, Porto ile imzaladı

01.09.2020 - 00:55 | Son Güncellenme: 01.09.2020 - 01:03

Son dakika transfer haberi... 4 sezon önce Çaykur Rizespor'dan kaçan ve FIFA'dan men cezası alan İranlı forvet Mehdi Taremi, Porto'ya transfer oldu. İşte transferin tüm detayları...

Rizespor'dan kaçtı, Porto ile imzaladı

AJANSSPOR - DETAY HABER

Portekiz Ligi'nin son şampiyonu Porto, daha önce yolu Türkiye'den geçen Rio Aveli Mehdi Taremi ile 4 yılık sözleşme imzaladı.

Taremi'nin imzası ise akıllara 4 yıl önce Çaykur Rizespor'a yaptığı transferi getirdi.

İranlı forvet 2016-2017 sezonu başında geldiği Rizespor ile sözleşme imzaladıktan sonra takımın Avusturya kampına katılmıştı.

Mehdi Taremi, Türkiye'deki darbe girişiminin ardından eski takımının taraftarlarının geri dönmesi için kendisi ve ailesini baskı altına aldığı yönünde iddialarda bulunmuş, izin almadan ve sözleşme şartlarını yerine getirmeden kaçıp Persepolis ile sözleşme imzalamıştı.

Konuyu FIFA'ya taşıyan Rizespor ise İranlı forvetten tazminat almış, Taremi futboldan 4 ay men edilmiş ve Persepolis'e de 2 dönem transfer yasağı gelmişti.

Rizespor'dan yapılan açıklamada, "Kulübümüz 789 bin 500 Euro tazminat almaya hak kazanmıştır. Ayrıca Mehdi Taremi için 4 ay men cezasına ve Persepolis Kulübü için de iki dönem transfer yasağına hükmedilmiştir" denilmişti.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 

Senin için hazırladığımız haberler