Hasan Yavuz Bakır: "Gencecik çocukların emekleri çalındı!"

28.10.2023 - 23:03 | Son Güncellenme: 28.10.2023 - 23:23

Galatasaray'a sahasında kaybeden Çaykur Rizespor'da Basın Sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, maç sonrası yaptığı açıklamada, çocukların emeklerinin çalındığını söyledi.

Hasan Yavuz Bakır: "Gencecik çocukların emekleri çalındı!"

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında Galatasaray'a sahasında 1-0 kaybeden Çaykur Rizespor'da Basın Sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, karşılaşma sonrası flaş açıklamalarda bulundu. 

A Spor'a konuşan Bakır, "Biz aslında kaybedilen puanlardan ziyade kaybedilen güvene üzülüyoruz. Bencil olmadan olmadan Türk futbolu adına, bütün futbol paydaşlarının bu anlamda adaletli yönetimlerle ilgili uzun zamandır ciddi bir şekilde kaygı duyuyor. 

"Gencecik çocuklar sahada, onların emekleri çalındı"

Bugünkü maçta puan kaybedebiliriz, bunu birçok defa görmüşüzdür ama kaybedilen puandan ziyade sahada bugün 90 dakika sonunda güven kaybı oldu. Gencecik çocuklar sahada, onların emekleri çalındı. Onların 90 dakika boyunca ettikleri mücadele çalınmış oldu.

İlgini Çekebilir
Okan Buruk: "Kadir Sağlam'ın faul standartlarını beğenmedim"
Habere Git

"Güveni nasıl tesis edeceğiz?"

Biz bunu daha fazla önemsiyoruz. Bizim takımımız puanlar toplamaya devam eder, bu anlamda bir problem yaşamayız ama güveni nasıl tesis edeceğiz. Bunu kendi kendimize soruyoruz" dedi.

"Yediğimiz golden önce Abdülkerim'in müdahalesi fauldü"

Yedikleri golden önce faul olduğunu söyleyen Bakır, "Bunu net bir şekilde gördük, yediğimiz golden önce faul vardı. Abdülkerim'in müdahalesi fauldü. Onun dışında maç içerisinde birçok pozisyonda benzer şeyleri görebiliyoruz. Bu aslında bu akşam Galatasaray'a karşı bizim sahadakü duruşumuzu önemsiyoruz, sahadaki mücadeleyi önemsiyoruz.

"Biz güven ortamının tesisini daha fazla önemsiyoruz 3 puandan"

Herkes her maçtan sonra pozisyonlarla ilgili farklı yorumlar yapabilir. Ama bir kez daha çağrımı tekrarlamak istiyorum: Biz güven ortamının tesisini daha fazla önemsiyoruz 3 puandann. 3 puan, 1 puan bunların telafisi var ama güvenin tesis edilmesi uzun zaman alacaktır. Birçok defa içerideki maçlarda son yıllarda, özellikle Galatasaray maçlarına baktığımız zaman hep hakemi konuşmak zorunda kalıyoruz.

İlgini Çekebilir
Cimbom, çayı tek şekerli içiyor
Habere Git

"Galatasaray camiasıyla ilgili herhangi bir olumsuz görüş sarf etmiyoruz"

Biz Galatasaray camiasıyla ilgili, her zaman onları tebrik ediyoruz Türkiye'de veya Avrupa'da ülkemizi temsil eden bir camia. Galatasaray camiasıyla ilgili herhangi bir olumsuz görüş, cümle sarf etmiyoruz. Biz futbolun bütün paydaşlarının Anadolu takımlarına saygı duymasını bekliyoruz. 

"Türkiye'de pek fazla rastlanmayan sistemi oluşturmaya çalışıyoruz"

Rizespor camiası işine az rastlanır bir proje ile sezona başladı. Genç oyuncuları Avrupa'nın değişik ülkelerinden topladık, ülkemizdeki genç oyuncuları topladık ve onlara şans verdik. İlhan hocamızın da desteği ile. Başkanımız ve yöneticilerimiz bütün bir şehir büyük bir emek sarf ediyor ve sahada Türkiye'de pek fazla rastlanmayan sistemi oluşturmaya çalışıyoruz. 

"Kaybettiğimiz güvene daha fazla üzülüyoruz"

Ama maç sonucunda neyi konuşuyoruz? O pozisyondaki faul pozisyonunu konuşuyoruz. İşte maç içerisinde adaletsiz yönetimleri konuşuyoruz. Bunların kime ne faydası var. Biz bu akşam kaybettiğimiz puanlara değil, kaybettiğimiz güvene daha fazla üzülüyoruz" şeklinde konuştu. 

Senin için hazırladığımız haberler