Rizespor Başkanı Hasan Kartal'dan Vedat Muriç açıklaması: "Ali Koç ile görüştüm ve..."

27.06.2019 - 14:14 | Son Güncellenme: 27.06.2019 - 17:14

Rizespor Başkanı Hasan Kartal'dan Vedat Muriç açıklaması: "Ali Koç ile görüştüm ve..."

Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Hasan Kartal ile teknik direktör İsmail Kartal, Fenerbahçe ve Galatasaray ile adı anılan golcü futbolcu Vedat Muriç'in geleceği hakkında açıklamalar yaptı. TRT Spor'a konuşan Hasan Kartal'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Hasan Kartal: "Ali Koç ile görüştüm"

Sayın Ali Koç ile konuştum. Artık son aşamaya getirmemiz gerekecek. Bu işi bir yere getirmek lazım. Ama olmazsa da çocuk bizim çocuğumuz. Ama herhalde bu hafta kesinleşir. Galatasaray'ın da teklifi devam ediyor. Ama neticede belirli bir bedelle bitiririz diye bir şey konuşmadık.

"4 kulüp ilgileniyor"

Bizim kafamızda Muriç'le ilgili bir bedel var. Ama bunu söylemek doğru olmaz çünkü 4 tane kulüp ilgileniyor oyuncuyla. Biraz ticari düşünmemiz lazım.

Takas olabilir mi?

Takas konusunu Yılmaz Bal ve İsmail hoca bilir. Bizim işimize yarayacak oyuncu var mı ben bilmiyorum, onlar bilir. Ama ben takasa çok sıcak değilim. Direkt transfer istiyoruz.

Galatasaray'ı istiyor mu?

Avrupa kupalarında oynamak için Galatasaray'ı istiyordur. Yoksa Fenerbahçe ile Galatasaray'ı yan yana koyduğumuzda farklı bakacağını düşünmüyorum. Bizden ayrılan oyuncuların mutlu olmasını isterim tabii ki.

"Avrupa'dan da teklifler var"

Yurt dışından da belli teklifler oldu. Biraz da hareketlenme yeni yeni başlıyor. Ben zannediyorum ki bir hafta 10 gün içerisinde bu iş sonuçlanır.

Aatıf konusu...

Aatıf'ı biz çok ucuza almadık. Maliyetli bir oyuncuydu. Her ne kadar Fenerbahçe bir şey almamış olsa da bizim Aatif'a verdiğimiz ücret fazlaydı.

"Galatasaray'dan da bir yönetici arkadaşımıza telefon gelmiş"

Muriç'le ilgili resmi bir teklif gelmedi. Ali Koç Bey beni aradı benimle görüştü. Galatasaray'dan da bir yönetici arkadaşımıza telefon gelmiş. Ortada bir rakam yok. 10 gün içinde netleşmesini bekliyoruz.

"Vedat ile görüşeceğiz"

Vedat 1 yıl daha bizde oynarsa onun için de iyi olur diye düşünüyorum. Biz de Vedat gibi birini alabileceğimiz paraya satmak istiyoruz yoksa bir anlamı olmaz. Bakarsınız belki sözleşme de uzatırız kendisiyle. Her şey olabilir. Muriç'in kalmasından yanayız. Bakalım zaman gösterecek, inşallah kalır. Bu akşam Muriç'le hepberaber görüşeceğiz. İnşallah sözleşme uzatırız. Ama kendisini de mutlu etmek istiyoruz tabii. Bu durumun 1 hafta içinde netleşmesi lazım.

Adebayor, Moroziuk ve Mehmet Topal konusu

Adebayor'la ilgili soruyu hocaya sorun. Onlara ben karışmıyorum. Moroziuk'la sözleşme imzalandı diye biliyorum. Mehmet Topal, ekonomik olarak zorlamazsa buyursun tabi.

İsmail Kartal'dan Muriç açıklaması

Vedat Muriç'in gitmesini istemiyorum. Başkanımıza da söyledi. Ben Türkiye'ye geldiğimden beri kendisini takip ediyorum Özellikle geçen sezon takıma çok katkısı oldu. Tabii ki her futbolcu zamanı geldiğinde gidebilir ama ben şahsen şu an gitmesini istemiyorum. Çünkü onun yerini doldurabileceğimizi düşünmüyorum. Bu işler de biraz futbolcunun kendilerinin isteyerek oynaması gerekiyor. Gitmek istiyorsa bizimle konuşur, yönetim de onay verirse o zaman gidebilir. Takas falan aklımızda yok. Ben o işlere giremem. Ben Muriç'in kalmasından yanayım.

İsmail Kartal'dan Mehmet Topal sözleri: "Gelmesini isterim ama"

Mehmet Topal'ı tabii ki takımımızda görmek isterim. Ama tabii ki burada kulübün mali şartları önemli. Bu işin ekonomisi var, mali yapısı var. Şartları ortada. Şartlar uygun olursa Mehmet Topal neden olmasın. Birçok isim geçiyor. Birçoğu asparagas. Transfer çalışmalarımızı şeffaf bir şekilde yürütüyoruz. Şu anda da gelen giden oyuncuları izliyoruz. Gerçekten ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Burada en önemlisi Rizespor'a severek gelecek, burayı sahiplenecek oyuncuları transfer etmek istiyoruz. Başkanımızı her daim bilgilendiriyoruz. İstesek bir günde 10 tane oyuncu da alırız. Ancak biz karakterlisini, kulüp yapısına uygun olanını alıp başarılı olmak istiyoruz. Moroziuk'un kalmasını istiyordum. Başkanıma da teşekkür ederim. Moroziuk'la konuştuk ve kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler